Karadeniz'de Gaybana ne demek?

İçindekiler:

  1. Karadeniz'de Gaybana ne demek?
  2. Gobel ne demek Trabzon?
  3. Karadeniz sevgiliye ne denir?
  4. Corumlu gobel ne demek?
  5. Numara Türkçe bir kelime mi?
  6. Nimet mi Nimet mi?
  7. Niçin kelime kökeni?

Karadeniz'de Gaybana ne demek?

Gaybana kelimesi karadeniz yöresinde kullanılan bir kelimedir. Hain, lanet olasıca, kötü, biçimsiz, yakışıksız gibi anlamlarda kullanılmaktadır. "Bilsen ne gaybana geceler yaşarım."

Gobel ne demek Trabzon?

anadolu da özellikle batı karadeniz ve orta anadolu'da küçük çocuklara ve fırlama yerinde durmayan insanlara söylenen piç anlamına gelen hitap şekli.

Karadeniz sevgiliye ne denir?

Ülke çapında önemli Karadenizli sanatçılar, Efulim kelimesini aşk şarkılarında kullanır. Özellikle Doğu Karadeniz'de sevgilim ve sevdiğim anlamı taşıyan Efulim kelimesini bu anlamı ile beraber cümlede kullanabilirsiniz.

Corumlu gobel ne demek?

Gobel kelimesi genelde Çankırı, Ankara, Çorum gibi orta anadolu şehirlerimizde kullanılsa da aslında farklı farklı illerimizde de duyulmaktadır. Şehir şehir farklılık gösterse de genellikle "çocuk" manasına geliyor.

Numara Türkçe bir kelime mi?

Numara kelimesi Türkçe'de "rakam, sayı" anlamına gelir. İtalyanca numero veya Fransızca numéro "rakam, sayı" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen numerus sözcüğünden evrilmiştir. Latince sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *nom-eso- biçiminden evrilmiştir.

Nimet mi Nimet mi?

Tek bir cevabı var. O da şudur: “Sana verilen bir varlığın nimet ya da nikmet olduğu, yine sana bağlıdır.” Yani, sana verilen varlığın şükrünü eda eder, şımarmaz, hayır ve iyilik yolunda kullanır, adaletten şaşmazsan nimet olur, aksi halde nikmet olur.

Niçin kelime kökeni?

Arapça sbb kökünden gelen sabab سبب "gerekçe, neden" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça sabba سبّ "1. sövdü, tahrik etti, 2. sebep oldu" fiilinin masdarıdır.