HB araç ne demek?

İçindekiler:

  1. HB araç ne demek?
  2. Sedan mı hatchback mi?
  3. Sedan araba ne demek?
  4. Ruhsatta AB Heçbek ne demek?
  5. Kompakt hatchback ne demek?
  6. Hangi hatchback araba alınır?
  7. Araç Sınıfı M1G ne demek?
  8. Hususi kamyonet kantara girer mı?
  9. Ford Transit kantara girer mı?
  10. Kantara girmedim ceza gelir mi?
  11. Fiat Dobloya K belgesi gerekli mi?
  12. Kantara girmeme cezası ne kadar?

HB araç ne demek?

Hatchback, sözlük anlamıyla 3 veya 5 kapılı, 4 ve 4'den fazla oturma kapasitesine sahip ve bagaj uzantısı olmayan araçlardır. ... Sedan araçlara göre daha kısa olan hatchback araçlar, bagaj hacmi olarak daha fazla alan sağlarlar.

Sedan mı hatchback mi?

Öncelikle sedan araçların daha ağır olması, yol tutuşunu kolaylaştırıyor. ... Sedan otomobillere göre yakıt tasarrufu konusunda daha başarılı olan hatchback modeller, sportif ve dinamik görünümü ile de tercih ediliyor. Öte yandan görece daha küçük olmaları sebebiyle hatchback araçların trafikte kontrolü daha kolay.

Sedan araba ne demek?

Sedan, iki yada dört kapılı, en az dört kişilik, sabit şaseli ve dörtten fazla penceresi olan kapalı binek taşıtlardır. Kısacası iki veya dört kapılı, dörtten fazla kişinin seyahat edebildiği uzun şaseli araçlardır. Sedan araçların iç hacimleri ve iç konforları da oldukça ileri düzeydedir.

Ruhsatta AB Heçbek ne demek?

AB Heçbek (Hatchback) Araç; Arkasında üstten menteşeli kapı bulunan Sedan (AA) araçlardır. Hatchback Araçları bir diğer şekilde ise; bagaj kısmı oturma bölümüne dahil olan, bagaj kapağı yukarıdan açılan, 3 veya 5 kapılı, ayrıca bir bagaj çıkıntısı olmayan yolcu araçları şeklinde tanımlayabiliriz.

Kompakt hatchback ne demek?

Araba kiralamada kompakt arabalar orta boylu olup sıklıkla (ancak her zaman değil) hatchback'tir ve kısa gezilerde dört kişi, uzun gezilerde ise iki veya üç kişi için uygundur.

Hangi hatchback araba alınır?

5 Uygun Fiyatlı İkinci El Hatchback Araba

  • Renault Clio. Şık iç tasarımı ve konforu ile dikkat çeken Renault Clio, ikinci el arabada görünüme önem verenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. ...
  • Volkswagen Polo. Efsane otomobil markası Volkswagen'in Polo'su, kendi sınıfındaki arabalara göre kullanımda daha fazla kolaylık sağlıyor. ...
  • Seat Leon. ...
  • Hyundai i20. ...
  • Opel Corsa.

Araç Sınıfı M1G ne demek?

Azami ağırlığı 5 ton üstü. Kendi başına bir sınıf değildir ve bu özelliği taşıyan M ve N kategorisindeki araçların sonuna G işareti eklenir (Ör: M1G, N1G). Her 4×4 araç G harfi ile işaretlenmez ve farklı kriterlere sahip olması gerekir.

Hususi kamyonet kantara girer mı?

Yük kamyonunun kantara girmeme cezası 8TL'dir. Araçlar ağır yük aracı değil max. Diğerlerinin ise yolcu nakli veya hususi olarak geçiyor. ... Panelvanlar da kamyon kamyonet gibi kantara girmek zorundadır, boş bile olsa denetim istasyonuna girer ama kantara girmeden yan taraftan geçerler.

Ford Transit kantara girer mı?

Ford Transit 350M Kamyonet; dolu veya boş olsa da; kantarın bulunduğu yollardan geçerken; tonaj denetim istasyonuna giriş yapmak mecburiyetindedir. ... Normal de; Ford Transit 350M kamyonetinizin kasası boş dahi olsa; yasa olarak kantara girmeniz gerekir.

Kantara girmedim ceza gelir mi?

Kantara girmeme cezası; Trafik cezası kanunun 65/4 maddesi gereğince kantara girmeyen sürücülerin tespit edilmesi halinde ağır yaptırım cezaları uygulanmaktadır. ... Cezaya ek olarak kantara giren araçların belirlenmiş limitten fazla ağırlık taşıdıkları tespit edildiğinde Kantar aşım cezası kesilir.

Fiat Dobloya K belgesi gerekli mi?

ŞİRKET ADINA ALDIĞIM DOBLO TİPİ ARACIMLA, SADECE KENDİ MALIMI TAŞIYACAĞIM YETKİ BELGESİ ALMAK İSTİYORUM ÜCRETİ NE KADARDIR? ... Araç için k2 yetki belgesi, Aracı kullanacak sürücüler için de SRC ve PSİKOTEKNİK Belgesi alınması gerekiyor. Araç hafif ticari araç olduğu için bu tip araçlara %75 indirim uygulanmaktadır.

Kantara girmeme cezası ne kadar?

Kantara Girmeme Cezası, Kantardan Kaçtı Cezası Ne Kadar? Ağırlık ve boyut kontrol noktalarında işaret, ışık, ses veya görevlilerin dur ikazına rağmen tartı veya ölçü kontrolüne girmeden seyrine devam edenlere (madde 65/4) 2.