Saka kuşu kaç günde kafese alışır?

İçindekiler:

  1. Saka kuşu kaç günde kafese alışır?
  2. Muhabbet kuşunu kafese nasıl alıştırılır?
  3. Kasım sakası nasıl olur?
  4. Saka kuşu yuvasını neyle yapar?

Saka kuşu kaç günde kafese alışır?

Sabah çıkar akşam karanlığında işten gelir hafta da bir gününü verir kuşlar takip edilemediğinden gözden kaçar rahatsızlanır. Bir sakayı kafese alıştırırken 10 gün kadar üzerini bir bezle örtmek ve yem su kontrolü devamlı yapmak gerekir .

Muhabbet kuşunu kafese nasıl alıştırılır?

Yeni sahiplendiğiniz muhabbet kuşuna kendinizi alıştırmak için onu belli bir süre kafes içinde tutun. Bu davranış ona çevresini ve sizi gözlemlemesi için fırsat tanıyacaktır. Kafesin arkasından yeni evcil hayvanınızla konuşmaya başlayın, parmağınızı uzatarak muhabbet kuşunuzu varlığınıza alıştırmaya çalışın.

Kasım sakası nasıl olur?

Kasım sakaları yerli sakalardan kolayca ayrılırlar. Cüsseleri daha iri, renkleri daha parlak ve daha temiz, gagaları daha uzundur. Yerli sakalarda başın iki yanındaki beyazlığın ortasında bulutlu kahverengi bir benek vardır. Kasım sakalarında bu benek ya hiç yoktur, ya da belli belirsiz görülür.

Saka kuşu yuvasını neyle yapar?

Orman kenarlarında ve ağaçlık yerlerde ürer, üreme mevsimleri dışında küçük sürüler halinde dolaşırlar. Meyve bahçeleri parklarda sık görülen kuşlardandır.Bir ağaca kurduğu yuvası yerden 4 ilâ 10 m yüksektedir. Dişi 4-6 yumurta yumurtlar ve bir üreme mevsiminde 2-3, ender olarak 4 kere kuluçkaya yatar.