Soya soslu mantar sote nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Soya soslu mantar sote nasıl yapılır?
  2. Soya sosu ile neler yapılır?
  3. Mantara soya sosu konulur mu?
  4. Tuzlu soya sosu nasıl kullanılır?
  5. Hazır soya sosu nasıl kullanılır?

Soya soslu mantar sote nasıl yapılır?

Zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyelim. Çekirdekleri alınmış ve uzun doğranmış kapya ve sivri biberleri ekleyelim. 3-4 dakika soteden sonra domates, salça ve sarımsakları ekleyelim, 5 dakika kadar sotelemeye devam edelim. Mantarları ilave edelim ve soya sosunu da ekleyip mantarlar yumuşayana kadar pişirelim.

Soya sosu ile neler yapılır?

Soya sosu tavuk yemeklerinin en önemli tamamlayıcılarından birisidir. Tavuk eti için iyi bir marinasyon malzemesi olan soya sosu, kırmızı et ile birlikte de tüketilebilir. Sebze yemeklerinde ve makarnalarda da sıklıkla tercih edilen soya sosu, deniz ürünleri ve salatalara da rahatlıkla eklenebilir.

Mantara soya sosu konulur mu?

Hepsi kavrulduktan sonra güzelce soyup, dilimlediğimiz mantarlarımızı da ekliyoruz. Üstüne 2 yemek kaşığı soya sosu ekliyoruz. 1 çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra, pişirmeye başlıyoruz. Mantarlar pişene kadar, yani yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Tuzlu soya sosu nasıl kullanılır?

Genel kural olarak, her yemek kaşığı yağ için bir çorba kaşığı soya sosu ekleyerek tuz ve sirkeden vazgeçebilirsiniz. Limon suyu veya taze otlar gibi diğer baharat çeşitleri her zaman uygundur.

Hazır soya sosu nasıl kullanılır?

Taze salatalar için salata sosunun bir parçası olan soya sosu için tek bir reçete yoktur. Genel kural olarak, her yemek kaşığı yağ için bir çorba kaşığı soya sosu ekleyerek tuz ve sirkeden vazgeçebilirsiniz. Limon suyu veya taze otlar gibi diğer baharat çeşitleri her zaman uygundur. Sadece biraz deneme yapın.