Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü hangi olay sonucunda söylemiştir?

İçindekiler:

  1. Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü hangi olay sonucunda söylemiştir?
  2. Türk Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne demek?
  3. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne anlama gelir?
  4. Kafi ne demek TDK?
  5. Osmanlıca payidar ne demek?

Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü hangi olay sonucunda söylemiştir?

Mustafa Kemal Atatürk benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır ,fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü neden söylemiştir? Kendisine İzmir'de suikast düzenlenmiştir, bunun üzerine o sözü söylemiştir...

Türk Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne demek?

Bu kelime 'kalıcı' ya da 'sonsuza kadar yaşayacak olan' anlamlarına gelmektedir. Burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dile getirmek istediği Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağı anlamıdır.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne anlama gelir?

Kelimenin bu anlamını cümle içinde örneklendirmek gerekirse şu şekilde bir örnek verilebilir: "Böyle bir siyaset, sabit ve payidar bir membadan çıkar." ... Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır." cümlesinde ise payidar kelimesinin anlamı 'ebedi'dir.

Kafi ne demek TDK?

Yeterli, yetecek ölçüde olan: “Yalnız güzellik adi bir zevk kadını için bile kâfi değildir.” -H. C. Yalçın. 2. ünl. “Yeter, yetişir, artık istemez” anlamlarında bir seslenme sözü: “Artık kâfi, yeter, illallah!” -S. M. Alus.

Osmanlıca payidar ne demek?

payidar / pâyidâr / pâyidar / پایدار Kalıcı, kalımlı.