Ah ile zar ne demek?

İçindekiler:

  1. Ah ile zar ne demek?
  2. Muzlim ne demek?
  3. Envarı ne demek?
  4. Peyrev olmak ne demek?
  5. Halita ne demek bulmaca?
  6. Zevk Gusto Nedir Bulmaca?
  7. Bulmacada hizip ne demek?
  8. Ayrılığın neden olduğu onulmaz acı?

Ah ile zar ne demek?

ah-u zar: yüksek sesle ağlama, dövünme.

Muzlim ne demek?

2. mec. Açıkça anlaşılmayan, sonu belli olmayan, gizli, şüpheli, meçhul: Ey nûr-ı ulûhiyyetinin zıllı avâlim / Zıllin bile esrâr-ı zuhûrun gibi muzlim (Mehmet Âkif'ten). Artık muzlim ve muğlak felsefe meseleleri içinde vakit geçirmiyor (Cenap Şahâbeddin).

Envarı ne demek?

envar / envâr / انوار / اَنْوَارْ (Tekili: Nur) Nurlar, ışıklar, aydınlıklar. Maddi veya mânevi karanlıktan kurtarmaya vâsıta olanlar.

Peyrev olmak ne demek?

(ﭘﻴﺮﻭ) i. (Fars. pey “arka, iz”den rev “giden” ile pey-rev) (Birinin) Arkasından, izinden giden, (ona) uyan, tâbi olan kimse: Şiirde Muallim Nâci'den sonra mürîdi ve peyrevi Şeyh Vasfi de ortadan çekilince… (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Halita ne demek bulmaca?

Cevap : Bulmacada 'Halita' nedir sorusunun cevabı: Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Halita' sorusunun yanıtı 6 harflidir ve cevaba ise ALAŞIM yazabilirsiniz.

Zevk Gusto Nedir Bulmaca?

Zevk gusto bulmaca anlamı Bulmacada.net sitemizde tüm resimli çengel bulmaca, kare bulmaca ve diğer bulmaca sorularını bulabilir ve arama bölümünden cevaplarına ulaşabilirsiniz. Cevap ne = Bulmacada Zevk gusto nedir sorusuna verilecek cevap olarak BEĞENİ yazabilirsiniz.

Bulmacada hizip ne demek?

Bulmacada.net sitemizde tüm resimli çengel bulmaca, kare bulmaca ve diğer bulmaca sorularını bulabilir ve arama bölümünden cevaplarına ulaşabilirsiniz. ... Cevap = Bulmacada Hizip nedir sorusuna verilecek cevap olarak KLİK yazabilirsiniz.

Ayrılığın neden olduğu onulmaz acı?

Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre hicran kelimesinin anlamı; bir yerden veya bir kimseden ayrılma, ayrılık, ayrılığın neden olduğu onulmaz acı olarak verilmiştir.