Haddini bilmek anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Haddini bilmek anlamı nedir?
  2. Hadsizlik etmek ne demek?
  3. Hadsizler ne demek?
  4. Osmanlıca hadsiz ne demek?
  5. Nihayetsiz kelimesinin anlamı nedir?
  6. Hadsiz nasıl yazılır TDK?
  7. Çifte çubuk nasıl yazılır?
  8. Çift çubuk ne demek?
  9. Hangi dağda kurt öldü demek ne demek?
  10. Hadini ne demek?

Haddini bilmek anlamı nedir?

Haddini bilmek deyiminin anlamı ve açıklaması Kendi değer ve yeteneğini bilmek, üstün görmemek, kendi yapabileceği şeylerin ötesine geçmemek. "Merak etme sen, o haddini bilen bir çocuktur."

Hadsizlik etmek ne demek?

Son zamanlarda bilhassa gazetelerin ve haber sitelerinin başlıklarında sıkça görmeye başladığımız kelimelerden biri de “hadsiz” kelimesidir. “Sınır” anlamındaki “had” kelimesinden (çoğulu hudûd / hudut) türeyen bu kelime, bilindiği ve kolayca da tahmin edilebileceği gibi, “sınırsız” anlamına gelir.

Hadsizler ne demek?

sıf. Sınırsız, hesapsız, çok: Lutfu gibi adli hadsiz çok idi (Süleyman Çelebi). Yurdun bu iftarından uzak kalmanın gamı / Hadsiz yaşattı rûhuma bir gurbet akşamı (Yahyâ Kemal).

Osmanlıca hadsiz ne demek?

Hesapsız, sayısız. Belirli olmayan, çok.

Nihayetsiz kelimesinin anlamı nedir?

sf. Sonsuz, sonu gelmez, bitip tükenmez: “O, şimdi bir sahnenin önünde vatanının her bucağından gelen nihayetsiz minnet ve şükran uğultusunu işitiyordu.” -H. S. Tanrıöver.

Hadsiz nasıl yazılır TDK?

hadsiz hesapsız, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, z harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'd', 's', 'i', 'z', ' ', 'h', 'e', 's', 'a', 'p', 's', 'ı', 'z', şeklindedir. hadsiz hesapsız kelimesinin tersten yazılışı zıspaseh zisdah diziliminde gösterilir.

Çifte çubuk nasıl yazılır?

çifte çubuk, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'i', 'f', 't', 'e', ' ', 'ç', 'u', 'b', 'u', 'k', şeklindedir.

Çift çubuk ne demek?

Çift çubuk deyiminin anlamı ve açıklaması Tarım yapabilmek için gereken her türlü araç.

Hangi dağda kurt öldü demek ne demek?

Kendisinden hiç umulmayan, beklenilmeyen bir kimsenin olumlu davranışı görüldüğünde; “Nasıl oldu da böyle güzel bir iş, bir iyilik yaptı?” anlamında söylenir.

Hadini ne demek?

"hadini" kelimesinin anlamı nedir? hadini: acele et, harekete geç.