Üzüm asması kaç günde bir sulanır?

İçindekiler:

  1. Üzüm asması kaç günde bir sulanır?
  2. Üzüm ağacı ne zaman sulanır?
  3. Asma ilaçlaması ne zaman yapılır?
  4. Bordo bulamacı ne zaman atılır ağaçlara?
  5. Cevize kurt nasıl girer?
  6. Ilaçlanan eve kaç saat girilmez?

Üzüm asması kaç günde bir sulanır?

Asma sürme döneminden itibaren su ihtiyacı gösterse de bu ihtiyaç yağışlarla sağlanabilmektedir. Yapılan çalışmalar ve gözlemler sonucunda sıra dışı yıllar hariç Mayıs ayının ortasından itibaren bağlarda sulamaya ihtiyaç başlamaktadır.

Üzüm ağacı ne zaman sulanır?

Araştırmalara göre yeni dikim yapılan bağlarda senede 2 ile 3 sefer sulama yapıldığı saptanmıştır. Bağlarda çiçeklenmenin hemen sonrasında ve tanelere ben düşme başlangıcında sulamaya özellikle dikkat etmek gerekir. Kurutmalık ve şaraplık bağlarda ise meyvenin olgunlaşmasından 3-4 hafta önce sulama kesilmelidir.

Asma ilaçlaması ne zaman yapılır?

Birinci İlaçlama: Çiçeklenmeden önce ve sürgünlerin 20-25 cm. boya ulaştığı devrede yapılmalıdır. İkinci İlaçlama: Çiçek taç yapraklarının döküldüğü ve korukların saçma tanesi iriliğine ulaştığı devrede uygulanmalıdır.

Bordo bulamacı ne zaman atılır ağaçlara?

Özellikle ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ilkbahar erken donlarından ve çıkabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Cevize kurt nasıl girer?

Anlatayım. Ceviz kurdu zayıf ve cılız bir halde iken gözüne kestirdiği bir cevizin kabuğunda bir delik açar... İçine girer ve cevizin içini sanki yarın yokmuşcasına bir hırsla yemeye başlar. ... İçi giden cevizin kabuğu da kurumuş ve sertleşmiştir.

Ilaçlanan eve kaç saat girilmez?

Kokulu ilaçlama sırasında mutlaka ilaçlanan alan 6 saat terk edilmeli ve ilaçlama esnasında asla ilaçlar solunmamalı. Aksi takdirde insanı zehirliyebilir. Kokulu ilaçların yapıldığı ortamda kalan her ne canlı olursa olsun mutlaka ölür. Bu canlı ister hayvan ister insan isterse haşere olsun fark etmez.