Iyot element mi bileşik mi?

İçindekiler:

  1. Iyot element mi bileşik mi?
  2. Iyot polar mi?
  3. Metan bileşik midir?
  4. Helyum element mi bileşik mi?
  5. He Atom mu element mi?
  6. Hidrojen ve helyum nedir?
  7. Bir element farklı bileşik oluşturabilir mi?
  8. Bir element atomu bileşik oluştururken çapı değişir mi?
  9. Karışımlar ne ile gösterilir?

Iyot element mi bileşik mi?

İyot, birçok element ile bileşik oluşturabilir ancak diğer halojenlerden daha az reaktiftir. Bu element metallere özgü bazı özelliklere de sahiptir.

Iyot polar mi?

Cevap: Apolar. Çünkü; I2 molekülünde I yani İyot elementleri arasında eşit bir çekim kuvveti var. Sadece bu değil. I2, O2, F2 ve buna benzer diğer moleküller de apolardır.

Metan bileşik midir?

Metan, kimyasal formülü CH4 (Karbon ve 4 Hidrojen atomu) olan bileşiktir. Normal sıcaklık ve basınçlarda gaz halinde bulunan metan, kokusuzdur. ... Oksijenin varlığında bir mol metanın yanmasıyla bir mol karbondioksit ve iki mol su ve 55.

Helyum element mi bileşik mi?

Helyum , özel bir gazdır. Helyum(he) karışım olarak bilinir. BİLEŞİK olması için bileşik oluşturan bir elemnt olmalı.

He Atom mu element mi?

Cevap. helyum; helyum elementi element cetvelinde sıralaması 2. sıradır.

Hidrojen ve helyum nedir?

Hidrojenden sonra en hafif gazdır. Renksiz, kokusuz olmakla beraber soy gaz olduğu için tepkimeye girmez ve bu yüzden eylemsizdir. ... Hidrojen daha hafiftir, ancak hidrojen yanıcı bir madde olduğu için artık pek kullanılmamakta ve yerini Helyum'a bırakmaktadır.

Bir element farklı bileşik oluşturabilir mi?

Bileşiği oluşturan elementler sabit kütle oranı ile birleşirler. Bu oran değişirse başka bir bileşik oluşur. Kimyasal özellikleri kendisini oluşturan elementlerin özelliğine benzemez.

Bir element atomu bileşik oluştururken çapı değişir mi?

Cevap. Cevap: Elementler hal durumlarına göre çapları farklılık gösterebilir. ... Elementler bileşik oluştururken elektron alış verışi yapacaktır ve nispeten çapta azalma veya artma olacaktır.

Karışımlar ne ile gösterilir?

Karışımların sembolü veya formülü yoktur. Bu karışımların özelliklerinden biridir. Elementlerin sembolü vardır. Elementler saf maddedirler.