Ahirette neler sorulacak?

İçindekiler:

  1. Ahirette neler sorulacak?
  2. Kabirde sorulacak sorular Arapça mı?
  3. Munker ve Nekir hangi dilde?
  4. Insan öldükten sonra hangi dil konuşulacak?

Ahirette neler sorulacak?

“Hiçbir kul, kıyamet günü şu beş şeyden hesaba çekilmeden bir adım dahi atamaz: Ömrünü nerede tükettiğinden, ilmini nerede kullandığı ve onunla ne ameller işlediğinden, malını nereden kazandığından, malını nereye harcadığından ve vücudunu nerede yıprattığından.” Hadisten anlaşıldığı gibi bir kimsenin ömrünü nerede ve ...

Kabirde sorulacak sorular Arapça mı?

Sorgu melekleri bize hangi dilde soru soracaklar? Hadislerin ifadelerinden cennette konuşulacak dilin Arapça olacağı anlaşılıyor. Cennette böyle ise; diğer bütün ahiret âlemlerinde de geçerli olacağı muhtemeldir. Gerek kabir âleminde, gerek hesap anında Arapça'nın kullanılması akla uzak değildir.

Munker ve Nekir hangi dilde?

Münker ve Nekir, İslam'da kabirde insanı ilk sorguya çekecek olan meleklere verilen isim. İsimleri Arapça çok değişik görünümlü anlamına gelmektedir. Bu melekler kabirdeki kişiye rabbi, dini ve peygamberi ile ilgili sorular sorarlar.

Insan öldükten sonra hangi dil konuşulacak?

Peygamberimiz bir hadislerinde, kendisinin Arap milleti içinden çıktığını, Kur'ân'ın Arap diliyle nâzil olduğunu ifade ederken, "Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır" (Feyzü'l-Kadir, Hadis no:225 ) diyor. Arapça, belâgat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir.