Yaban mersini hangi renk olur?

İçindekiler:

  1. Yaban mersini hangi renk olur?
  2. En iyi yaban mersini çeşidi hangisi?
  3. Yaban mersini nasıl ayırt edilir?
  4. Yaban mersini çekirdekli olur mu?
  5. Mersin meyvesi ile yaban mersini aynı mı?

Yaban mersini hangi renk olur?

Yaban mersini, fundagiller familyasının mini mini bir üyesi. Mavi-mor rengi sayesinde kolayca ayırt edilebilen bu minnoş meyve, Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde, dünyada ise en çok Kuzey Avrupa ve Amerika'da yetişiyor.

En iyi yaban mersini çeşidi hangisi?

Yaban mersini çeşidi 'Bluecrop', kreşler tarafından iklimimizde yetiştirmek için en iyi yaban mersini çeşidi olarak kabul edilir. Orta erkenci bir çeşittir - meyveler Ağustos ayı başlarında olgunlaşır. Tüm bu avantajlar, yaban mersini fidanı 'Bluecrop'u en çok satın alınan ve bahçelere dikilen kılar.

Yaban mersini nasıl ayırt edilir?

Gerçek yaban mersininin buruk bir tadı vardır. Daha tatlı veya acımsı bir tat alıyorsanız, bu gerçek ya da taze olmadığı anlamına gelir. Ayrıca yaban mersinini renginden de kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Koyu mor ve mavi arası bir renkte değilse muhtemelen aradığınız şey değildir.

Yaban mersini çekirdekli olur mu?

Meyveleri 1.5-2 gram ağırlığında olup meyve rengi mavi siyah , meyve kabukları yumuşak , çekirdek sayıları ise daha azdır.

Mersin meyvesi ile yaban mersini aynı mı?

Yaban mersini ile mersin(murt) meyvesi isim ve renk olarak benzetilmektedir. Murt meyvesi ile yaban mersini en temel farkı murt meyvesinin içi açıldığında içinde çok sayıda beyaz çekirdekleri olmasıdır..