Ciğerde leke olması ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ciğerde leke olması ne anlama gelir?
  2. Akciğer kanseri kendini nasıl belli eder?
  3. Akciğer kanserinde ağrı nerede olur?
  4. Akciğer kanserinde bacak ağrısı olur mu?

Ciğerde leke olması ne anlama gelir?

Akciğer lekesinin ortaya çıkmasının en yaygın sebeplerinden biri üst solunum enfeksiyonları olmaktadır. Akciğerde oluşan bu enfeksiyon virüsleri, akciğer zarında iltihaplanmaya neden olur. Zatürre ve bronşit gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olan hastalıkların virüsleri ise akciğerde lekelenmeye yol açarlar.

Akciğer kanseri kendini nasıl belli eder?

Bunun dışında göğüs ağrısı, nefes darlığı, ateş, ses kısıklığı, yüz ve boyunda şişme, omuz ve kol ağrısı, sırt ağrısı, yutma güçlüğü ve kanlı balgam gibi bulgular da akciğer kanseri belirtileridir. Öksürükle birlikte gelen kanlı balgam, akciğer kanseri hastalarının dörtte birlik bir kısmında görülmektedir.

Akciğer kanserinde ağrı nerede olur?

Ağrı akciğer kanseri hastalarında sık görülen belirtilerden biridir. Tümörün sinirler, kemikler, akciğer zarı, karaciğer gibi organlara yayılması ağrıya neden olmaktadır. Ağrı ciddiye alınan bir belirtidir ve birçok hasta göğüs ve sırt ağrısı, omuz ağrısı nedeni ile doktora başvurmaktadır.

Akciğer kanserinde bacak ağrısı olur mu?

Vücut Ağrısı Oysa akciğer kanserinin yayılması durumunda sırt ağrısı, omuz ağrısı, kürek kemiği ağrısı, kol, bacak ağrısı ya da beyne sıçramışsa şiddetli baş ağrısı önemli belirtiler olarak kendini gösteriyor.