Boşanma davası sonucu e-devlette görünür mü?

İçindekiler:

  1. Boşanma davası sonucu e-devlette görünür mü?
  2. E-devlet dosya sorgulama nasıl yapılır?
  3. Tutuklama kararı e-devlette görünür mü?
  4. Mahkeme nüfus müdürlüğüne bosanma kararını ne zaman bildirir?
  5. GBT sorgulamasında ne çıkar?

Boşanma davası sonucu e-devlette görünür mü?

Boşanma Davası E-Devlette Hemen Görünür Mü? Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir.

E-devlet dosya sorgulama nasıl yapılır?

Siteye girdikten sonra güvenli işlem için TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile güvenli giriş yapmanız şarttır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” kısmına tıkladığınız zaman hakkınızda açılan davalar hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Tutuklama kararı e-devlette görünür mü?

Yakalama kararı, e-devlette görünmez. Ancak, e-devlet şifresiyle girilen UYAP vatandaş portalında mahkeme dosyalarının içine girilerek yargılanan kişi hakkında yakalama kararı olup olmadığı görülebilir.

Mahkeme nüfus müdürlüğüne bosanma kararını ne zaman bildirir?

Boşanma kararının duruşmada verilmiş olmasından yaklaşık 20 – 40 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Bu kararın taraflardan birinin talebi ile tebliğ ettirilmesi gerekir. Bu tebliğ yaklaşık 1 ay sürer ancak daha kısa zamanda bu işlemi gerçekleştirmek tebligatı mahkemeden almak suretiyle mümkündür.

GBT sorgulamasında ne çıkar?

Kişi hakkında geçmişinde ahlaki ya da toplumsal bir suç işlemiş ya da işlememiş olduğu GBT uygulaması sonrasında çıkan verilerde görülebilmektedir. Ayrıca GBT'sine bakılan kişinin hükümlü ya da eski hükümlü olup olmadığı da bu sorgulamalar sonucunda öğrenilebilmektedir.