Sumak nasil toz haline getirilir?

İçindekiler:

  1. Sumak nasil toz haline getirilir?
  2. Sumak ekşisi nasıl gelin edilir?
  3. Tane sumak nasıl ıslatılır?
  4. Tane sumak nasil kullanilir?

Sumak nasil toz haline getirilir?

Su ile yıkanıp süzülür ve tuzla birlikte öğütülür. Bu haliyle bildiğimiz sumak baharatına dönüşür. Toz baharat şeklinde kullanmak yerine sıvı halde kullanmak isterseniz sumak ekşisi haline getirmeniz gerekir.

Sumak ekşisi nasıl gelin edilir?

Büyük bir kabın içine 10 kilogram sumak bitkisinin yapraklarını koyun ve üzerini örtecek kadar su ekleyip biraz bekletin. Bu suyu süzüp başka bir yerde bekletin ve tekrar bitki yapraklarının üzerine su ekleyin. Sumağın tüm ekşi özü çıkana kadar bu işlemi tekrar edin ve süzdüğünüz suları birleştirin.

Tane sumak nasıl ıslatılır?

Burada dikkat etmeniz gereken oldukça ekşi sumak kullanmanız, yoksa sosunuz tatlı olacaktır. Leğene sumakların üzeri kapanacak kadar su ekleyin ve bekleyin. Sumaklar ekşisini suya vermeye başlayacaktır. Ardından ekşi suyu süzerek sumakları başka bir leğene alın ve üzerine yeniden su ekleyin.

Tane sumak nasil kullanilir?

Leğene sumakların üzeri kapanacak kadar su ekleyin ve bekleyin. Sumaklar ekşisini suya vermeye başlayacaktır. Ardından ekşi suyu süzerek sumakları başka bir leğene alın ve üzerine yeniden su ekleyin. Sumakların iyice ekşi özü çıkması lazım, bu yüzden bu işlemi 2 ya da 3 kez tekrarlamanız gerekiyor.