Yurt dışından ne kadarlık ürün getirilebilir?

İçindekiler:

  1. Yurt dışından ne kadarlık ürün getirilebilir?
  2. Gümrük sınırına kargo ücreti dahil mi?
  3. Kargo ücreti vergiye dahil mi?
  4. Gümrük Snm ücreti nedir?

Yurt dışından ne kadarlık ürün getirilebilir?

Resmi Gazete'de yayınlanan (126'ncı madde) ve 14 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan karar kapsamında, aylık ürün sipariş etme limiti 5 olarak belirlendi. Daha önce de bedeli 22 euroyu (150 TL) aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırılmıştı. Vatandaşlar yurt dışından getirilen her ürün için vergi ödüyor.

Gümrük sınırına kargo ücreti dahil mi?

Artık, Türkiye'ye posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18 veya yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Gümrük vergisi oranı, Avrupa Birliği ülkelerinden sipariş edilen ürünlere yüzde 18, Çin başta olmak üzere diğer ülkelerden sipariş edilen ürünlerde ise yüzde 20 olacak.

Kargo ücreti vergiye dahil mi?

Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Gümrük Snm ücreti nedir?

NEDİR GÜMRÜK SUNUM ÜCRETİ? Gümrük sunum ücreti, posta veya kargo ile getirilen ürünlerin, gümrük memurları tarafından paket üzerinde yazan değer ile paket içeriği konusunda şüphe duyulması üzerine, ilgili paketin kontrol edilmesi nedeniyle alınan bedel olarak tanımlanabilir. 2019 yılında gümrük sunum ücreti 5,20 TL.