Midede bakteri nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Midede bakteri nasıl tedavi edilir?
  2. Midede bakteri olan ne yemeli?
  3. Midedeki mikrop neden olur?
  4. Helikobakteri hangi besinler iyi gelir?
  5. Helicobacter pylori hangi yiyeceklerde var?
  6. Helikobakter nelerde bulunur?

Midede bakteri nasıl tedavi edilir?

Günümüzde H.pilori tedavi rejimlerinde mutlaka mide asit salgısını baskılayan bir ilaç ( Bu grup ilaçlara proton pompa inhibitörü ''PPİ'' adı verilmektedir) ve en az iki çeşit antibiyotik birlikte kullanılmaktadır. PPİ ilaçların güçlü asit baskılayıcı etkisi ile antibiyotiklerin etkinliği artmaktadır.

Midede bakteri olan ne yemeli?

7) Helicobakter Pylori Diyeti : Fermente gıdalardan, omega 3 yağ asitlerinden, meyve ve sebzelerden zengin bu diyet Helicobakter Pylori semptomlarını hafifletir.

Midedeki mikrop neden olur?

Hastalık, ekmek gibi elle dokunulan gıdalar dahil herhangi bir sebeple bu bakterinin yutulması ile başlar. Bu dönem herhangi bir belirti olmadan da geçirileceği gibi, midede yanma, ağrı, mide bulantısı, geğirme, gaz ve şişkinlikle de kendini gösterebilir.

Helikobakteri hangi besinler iyi gelir?

Kızılcık, yeşil çay, kereviz, yaban mersini, biber, elma, biber ve kiraz gibi meyve ve sebzeler ise flavonoid içerikleri sayesinde gastrite neden olan Helicobacter pylori bakterisi ile savaşmakta ve gastritin yayılmasını önlemektedir.

Helicobacter pylori hangi yiyeceklerde var?

Süt, bazı süt ürünleri, sebze, hazır gıdalar, pastörize elma ve portakal suyu, et ve fermente sucuk gibi gıdalarda bu bakteri yaşayabilir. Bakteri, ette 4 derecede 7 gün, -18 derecede 3 güne kadar yaşayabilir. Yoğurt ve pastörize meyve suyunda bakteri yaşamaz. Sebzelerde ise yaşam süreci 3 ila 5 gün arasındadır.

Helikobakter nelerde bulunur?

Helicobacter pylori (Helikobakter pilori- Hp) mide ve duodenum'um çeşitli alanlarında yerleşen, gram (-), mikroaerofilik bir bakteridir. Yerleştiği yerlerde kronik enflamasyona neden olur. Bu kronik enflamasyon sonucunda duodenum ülseri, mide ülseri ve mide kanseri gelişebilir.