Uzay mı büyüktür yoksa evren mi?

İçindekiler:

  1. Uzay mı büyüktür yoksa evren mi?
  2. Evren uzayın içinde mi?
  3. Sonsuz evren nedir?
  4. Evren sonsuza kadar genişleyecek mi?
  5. Uzay boşluğunda atom var mi?
  6. Evrenin bir başlangıcı var mıdır?

Uzay mı büyüktür yoksa evren mi?

Uzay: Bütün gökcisimlerini içinde barındıran sonsuz boşluk. Evren (Cosmos): Sonsuz uzay ve bu uzayın içindeki gökcisimlerinin tümü. Görüldüğü gibi kelime anlamlarından yola çıkarak ikisini birbirinden ayırmak çok zor. İkisi de aynı hacmi, aynı yeri hemen hemen aynı kelimeler ile tarif ediyor.

Evren uzayın içinde mi?

Evren veya Kâinat, gezegenler, yıldızlar, gökadalar ve diğer tüm madde ile enerji yapıları dahil olmak üzere uzay ve zamanın tamamı ve muhtevasıdır.

Sonsuz evren nedir?

Ayrıca sonsuz sayıda evren yaşadığımız evrenin de sonsuz kopyasının olduğu anlamına geliyor. Buna göre, şu anda her ne yapıyorsanız (yürümek, su içmek) bunu sonsuz sayıda evrendeki sonsuz sayıda kopyanız da aynen yapıyor ve sonsuza kadar yapmaya devam edecek.

Evren sonsuza kadar genişleyecek mi?

Bir grup gökbilimci, bir galaksi kümesi üzerinde yaptıkları gözlemler sonucu, evrenin muhtemelen sonsuza dek genişleyeceği sonucuna vardı. Gökbilimciler araştırmalarında, Abell 1689 adındaki galaksi kümesini bir 'çekimsel mercek' gibi kullandılar.

Uzay boşluğunda atom var mi?

Gezegenler arası uzayda, yani Güneş Sistemi'nin sınırları içinde, metreküpte ortalama milyon (106-108) kadar atom olur. Bunun yanında kilometreküpte 1.000 dolayında toz parçacığı bulunur. Uzay tozu ya da kozmik toz birkaç molekül ile 0,1 mm arasındaki büyüklüklerdeki madde parçalarına denir.

Evrenin bir başlangıcı var mıdır?

Büyük Patlama (İngilizce: Big Bang), evrenin en eski 13,8 milyar yıl önce tekillik noktası denilen bir noktadan itibaren genişlediğini varsayan evrenin evrimi kuramı ve geniş şekilde kabul gören kozmolojik model.