Sağılan süt nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Sağılan süt nasıl muhafaza edilir?
  2. Anne sütü cam biberonda saklanır mı?
  3. Süt ne kadar dışarıda kalır?
  4. Sağılan sütler karıştırılır mı?

Sağılan süt nasıl muhafaza edilir?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Anne Sütü Saklama Talimatı kitapçığına göre anne sütü; oda sıcaklığında(19-26°C) 3 saat, buzdolabında(0-4°C) 3 gün, derin dondurucuda(-18°C) 3 ay boyunca saklanabilmektedir. Küçük bir etiket ile sütü sağdınız tarihi ve saati kapların üzerlerine yapıştırmayı unutmamalısınız.

Anne sütü cam biberonda saklanır mı?

Burada kast edilen oda ısısı 18-26 derece arasıdır. Eğer daha sıcak bir bölgede yaşıyorsanız süre daha da kısalır ya da buzdolabında saklanmalıdır. Sağılmış anne sütü BPA içermeyen bir kap, biberon ya da süt saklama torbaları içinde ağzı kapalı şekilde buzdolabı raflarında 4 derecede 3 gün saklanabilir.

Süt ne kadar dışarıda kalır?

Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-5°C de yazın bir gün, kışın 2-3 gün saklanır. Oda ısısında süt saklanmaz.Uzun ömürlü süt (UHT) ise, kutunun açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında 4 ay tazeliğini korur.

Sağılan sütler karıştırılır mı?

Farklı saatlerde sağılan sütler aynı kapta toplanabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken soğuk olana soğuk olanı eklemektir; yani, yeni sağılan süt eskisine eklenmeden önce soğutulmalıdır. Farklı saatlerde sağılan sütler oda sıcaklığında tutulmuşsa birbirlerine eklenebilir.