Seminer nasıl yazılmalı?

İçindekiler:

  1. Seminer nasıl yazılmalı?
  2. Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?
  3. Yüksek Lisans seminer ödevi nedir?
  4. Seminer raporu nasıl hazırlanır?
  5. Yüksek lisans seminer ne zaman başlıyor?
  6. Doktora seminer dersi ne zaman alınır?
  7. Seminer raporlarının teslimi nasıl yapılır?
  8. Seminer dersi kaç dönem alınır?
  9. Yüksek lisans seminer dersi kaç kredi?
  10. Yüksek lisans tez döneminde ders alınır mı?
  11. Tez izleme komitesi nasıl oluşturulur?
  12. Doktora kaç yılda bitirilmeli?

Seminer nasıl yazılmalı?

Seminer, kolay anlaşılır akıcı bir dille ve yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalı, tümceler kısa ve özlü olmalıdır. çizelgelerin açıklamaları ile alıntılar, dip notlar, eşitlikler, dizinler ve kaynaklar listesinin yazımında ise 1 satır aralığı kullanılmalıdır.

Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?

Danışman hocanız sizden ne kadar istediyse ona göre yapılması gerekmektedir. Fakat yazılı raporların genelinde 20 ile 50 sayfa arasında seminer raporu hazırlamak yeterli olacaktır.

Yüksek Lisans seminer ödevi nedir?

1- Seminer dersinin amacı tezli yüksek lisans ve doğrudan doktora yapan öğrencilere, tez konuları ile ilgili güncel ve/veya eğitim öğretim sürecine katkı sağlayacak bir çalışmayı, bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olacak şekilde hazırlatarak, onların grup önünde anlatabilme, tartışabilme ve iletişim yeteneklerini ...

Seminer raporu nasıl hazırlanır?

Seminer raporları, ön bölüm, metin bölümü ve son bölüm olarak adlandırılabilen üç temel kısımdan oluşur. Ön bölümde kapak sayfası, önsöz, ve içindekiler listesi yer alır. Metin bölümü, giriş'le başlar, bölümlerle gelişir ve sonuç ile biter. Raporun son kısmında ise kaynaklar ve ekler yer alır.

Yüksek lisans seminer ne zaman başlıyor?

1. Seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde dönemlik olarak alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Seminer dersi, ikinci yarıyıldan itibaren alınır.

Doktora seminer dersi ne zaman alınır?

Seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde dönemlik olarak alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Seminer dersi, ikinci yarıyıldan itibaren alınır.

Seminer raporlarının teslimi nasıl yapılır?

Seminer raporu kitapçığı sunum tarihinden en geç 15 gün sonra iki nüsha halinde ciltlenmiş olarak Seminer Değerlendirme Formu ile birlikte Enstitü Müdürlüğü' ne teslim edilir. Seminer dersinden başarısız olan öğrenciler için de Seminer Değerlendirme Formu'nun danışman tarafından enstitüye bildirilmesi gerekmektedir.

Seminer dersi kaç dönem alınır?

S: Seminer dersini hangi dönemlerde alabilirim? C: Seminer, Ders aşamasında bir kez alınması gereken zorunlu bir derstir. (1.2.3. veya en geç 4. Dönemde alınması gerekiyor.)

Yüksek lisans seminer dersi kaç kredi?

(2) Seminer, uzmanlık alan dersi, dönem projesi ve tez çalışması kredisiz olup AKTS olarak kredilendirilir. AKTS kredileri; seminer için 6, tezsiz yüksek lisans dönem projesi için 24, uzmanlık alan dersi dâhil olmak üzere yüksek lisans tezi için toplam 60 ve doktora/sanatta yeterlik tezi için ise toplam 120 AKTS'dir.

Yüksek lisans tez döneminde ders alınır mı?

İkinci dönemde kalan ders ile birlikte tez çalışması dersi alınamaz. Yüksek lisans için en çok 3 yıl, doktora için yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler 6 yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler 7 yılda programı bitirmesi gerekmektedir.

Tez izleme komitesi nasıl oluşturulur?

Yeterlik sınavını başararak tez dönemine geçen öğrenci için ilgili anabilim dalı akademik kurul kararını içeren önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile bir ay içinde bir tez izleme komitesi oluşturulur. Tez izleme komitesi 3 öğretim üyesinden oluşur.

Doktora kaç yılda bitirilmeli?

Dersleri başarıyla tamamlayan, yeterlilik sınavını geçen ve tez önerisi kabul edilen doktora adayının tez çalışmalarını 12 yarıyıl sonuna kadar tamamlaması gerekmektedir, aksi takdirde ilişiği kesilir. Yani doktoranızı tamamlayabilmek için azami 16 yarıyılınız (8 yıl) vardır.