Diş diplerinin sızlaması neden olur?

İçindekiler:

  1. Diş diplerinin sızlaması neden olur?
  2. Diş sağlığına ne iyi gelir?
  3. Tatli yiyince diş neden sızlar?
  4. Diş Beyazlatmadan sonra sızlama nasıl geçer?
  5. Tatlı yedikten sonra diş sızlaması nasıl geçer?

Diş diplerinin sızlaması neden olur?

Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir.

Diş sağlığına ne iyi gelir?

Dişlerinizin minesini güçlendirmeye yardımcı olması için florürlü bir diş macunu ve(ya) ağız çalkalama suyu kullanın. Diş hassasiyetiniz varsa, hassas dişler için özel formüle edilmiş florürlü bir diş macunu kullanın. Diş sağlığınızı değerlendirmek üzere diş hekiminize danışın.

Tatli yiyince diş neden sızlar?

Bakteriler ve toksinleri çürüklere yol açar. Çürükler diş minesindeki boşluklar olarak başlar. Doldurulmazlarsa, daha genişler ve derinleşirler. Şekerli yiyecekler, sıvılar, asit ve bakterilerin tümü bir boşluğa girerek ani ağrıya neden olabilir.

Diş Beyazlatmadan sonra sızlama nasıl geçer?

Genellikle ofis tipi beyazlatmadan sonra 24 saat boyunca hassasiyet görülebilir. Çok ağrılı değildir; sadece sıcak veya soğuk gıdalara karşı hassasiyet vardır. Genellikle kendiliğinden düzelmekle birlikte işlem sonrası hassasiyet giderici jel veya hassasiyet giderici diş macunu da kullanılabilir.

Tatlı yedikten sonra diş sızlaması nasıl geçer?

Tatlı veya çikolata yerken dişiniz ağrıyor ise, dişinizde daha derin bir çürük oluşmuş, madde kaybı gözle görülebilir hale gelmiştir. Çaresi, çürüğün temizlenmesi tedavi edici ilaç tabakası üzerine diş dolgusu uygulanmasıdır.