Milli sporcular burs alıyor mu?

İçindekiler:

  1. Milli sporcular burs alıyor mu?
  2. Milli sporcu bursu nedir?
  3. Milli sporcu bursu hangi durumlarda kesilir?
  4. Millilik bursu neden kesilir?
  5. Olimpiyat Şampiyonu ne kadar kazanır?
  6. 1 burs ne demek?
  7. Özel üniversite burs kesilir mi?

Milli sporcular burs alıyor mu?

Kasapoğlu, Bakanlıkta düzenlenen, milli sporculara ortaokul ve liselerde yüzde 100 burs imkanı sağlayan Milli Sporcu Bursu Protokol Töreni'nde yaptığı konuşmada, daha önce 52 vakıf üniversitesiyle "Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek" temalı bir mutabakat adımı attıklarını hatırlattı.

Milli sporcu bursu nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında; “Vakıf Üniversitelerinde” belirlenen alanlarda son dört yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen “Milli Sporculara”, tercih etmeleri ve yerleşmeleri halinde normal Eğitim-Öğretim süreleri boyunca “0 Eğitim Bursu Desteği” verilmesidir.

Milli sporcu bursu hangi durumlarda kesilir?

Burs almaya devam eden sporcunun 6 aydan fazla hak mahrumiyeti cezası veya doping cezası alması durumunda burs cezayı aldığı tarihten itibaren kesilir.

Millilik bursu neden kesilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığının 17 tarih ve 917 nolu Yönetim Kurulu kararının 5.Maddesine göre “Burs almaya hak kazanan sporcu, son 1 yıl içerisinde milli takımlarda sakatlık ve sağlık problemi hariç yer almadığı taktirde veya son bir yıl içerisinde ...

Olimpiyat Şampiyonu ne kadar kazanır?

Yönetim altın madalya kazananlara yaklaşık 6,3 milyon TL, gümüş kazananlara yaklaşık 3 milyon TL, bronz kazananlaraysa yaklaşık 2,5 milyon TL veriyor.

1 burs ne demek?

Tam burslu okula kayıt olduğunuzda okul ücreti ödemezsiniz. Okulun size özel sunduğu burs desteği, yurt desteği, yemek desteği gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Özel üniversite burs kesilir mi?

Özel (Vakıf) üniversiteleri tarafından verilen burslar bazı şartlarda iptal edilebilir. ... Üniversitenin kurallarına aykırı davranan ve disiplin cezası alanların bursları kesilebilir. Yüz kızartıcı suç işleyen bir öğrencinin de bursu kesilir. Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez.