Tiroid boyun ağrısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Tiroid boyun ağrısı yapar mı?
  2. Guatr da ağrı olur mu?
  3. Tiroid bogaz agrisi yapar mi?
  4. Tiroid yutkunma güçlüğü yapar mı?

Tiroid boyun ağrısı yapar mı?

Tiroid nodülleri hangi şikayetlere neden olurlar? Tiroid nodüllerinin pek çoğu herhangi bir şikayete neden olmaz. Bazı hastalar yutma güçlüğü, ya da boyunda dolgunluk hissi, ağrı ya da boyunda basınç hissi tarif edebilirler.

Guatr da ağrı olur mu?

Guatr genellikle ağrı yapmaz ama çok büyüdüğünde öksürüğe, yutma ve nefes almakta güçlüğe neden olabilir. Tedavi guatrın büyüklüğüne, şikayetlerinize ve hastalığı oluşturan etkenlere bağlıdır. Belirgin olmayan ve sorun yaratmayan küçük büyümeler genellikle tedavi gerektirmez.

Tiroid bogaz agrisi yapar mi?

Orta yaş kadınlarda erkeklerden daha fazla görülen subakut tiroidit hastalığında en belirgin belirti, gece uykudan kaldıran boğaz ağrısı olabilmektedir. Hastalar hissettikleri şiddetli ağrıdan dolayı boğazını elletmemektedir. Tiroid bezine dışarıdan dokunmak bile ağrı şiddeti artırmaktadır.

Tiroid yutkunma güçlüğü yapar mı?

Tiroid nodülü, gırtlak ve soluk borusu çevresinde yer alan tiroit bezlerinde gelişen yumrulardır. Tiroit kanseri, tiroit bezi iltihabı ve iyot eksikliği gibi sebeplerden kaynaklanan bu durum, boyunda ağrı, ses kısıklığı, nefes alma güçlüğü ve yutkunma zorluğuna neden olabilir.