İmam hatip liseleri Fen ve Sosyal Bilimler Programı Nedir?

İçindekiler:

  1. İmam hatip liseleri Fen ve Sosyal Bilimler Programı Nedir?
  2. İmam hatip lisesinde hangi bölümler var?
  3. Fen ve Sosyal Bilimler Okulu Nedir?
  4. Imam hatip lisesi meslek lisesi mi?
  5. Lisede kaç ders var imam hatip lisesi?
  6. Imam hatip lisesi 11 sınıfta hangi dersler var?

İmam hatip liseleri Fen ve Sosyal Bilimler Programı Nedir?

Bu programın amacı Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim görüp fen bilimlerine ve sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, rasyonel ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek.

İmam hatip lisesinde hangi bölümler var?

Kısacası, imam hatip öğrencileri, mezun olduklarında imam veya vaiz oldukları gibi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabildikleri gibi doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, mimar, arkeolog, beden eğitimi öğretmeni, odyolog, psikolog vb. de olabilirler.

Fen ve Sosyal Bilimler Okulu Nedir?

Fen ve sosyal Bilimler programlı AİHL'de sosyal bilimleri alanını seçen öğrenciler, dört yıl boyunca sosyal bilimleri alanındaki derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır.

Imam hatip lisesi meslek lisesi mi?

Şu halde İmam Hatip Liseleri, ilgili kanuna göre “meslek lisesi” değildir; “hem mesleğe hem de yüksek öğrenime öğrenci hazırlayan” liselerdir. ... “Hem mesleğe” olduğu için İmam yetiştiryor, “hem de yüksek öğrenime” olduğu için kızlar dahil binlerce gencimize orta öğrenim veriyor ve yüksek öğrenime hazırlıyor.

Lisede kaç ders var imam hatip lisesi?

İmam hatip liselerinde toplam haftalık 33 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 6 saat seçmeli ve 1 saat Rehberlik dersi olmaktadır. Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir.

Imam hatip lisesi 11 sınıfta hangi dersler var?

İMAM HATİP LİSESİ DERSLERİ VE DERS SAATLERİ
DERS ADIDERS SAATİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI5 SAAT
FELSEFE2 SAAT
YABANCI DİL2 SAAT
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR/GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK1 SAAT
8 satır daha