Yabancı çalışma izni başvurusu ne zaman sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Yabancı çalışma izni başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  2. Çalışma izni kartı ne zaman gelir?
  3. Çalışma vizesi nasıl alınır?
  4. Çalışma izin belgesi nasıl sorgulanır?
  5. Yabancı çalışma izni başvuru iptali nasıl yapılır?
  6. Yabancılara Türkiye'de çalışma izni nasıl alınır?

Yabancı çalışma izni başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır. Başvurunun eksik evrak ile yapıldığının Bakanlıkça tespiti halinde, eksik evrakların tamamlanması istemiyle başvuru sahibine bilgi verilir.

Çalışma izni kartı ne zaman gelir?

Yabancı uyruklu çalışma izni çıkartacak olan vatandaşın istenilen belgeler ve bakanlığın onayından sonra çalışma izni kısa süre içerisinde çıkmaktadır. Çalışma izni kartınız ise harç bedelinizi ödedikten sonra ortalama 2 hafta içinde elinize ulaşmaktadır.

Çalışma vizesi nasıl alınır?

* E devlet sistemine giriş yapınız. * Arama boşluğu kısmına E-Başvuru yazınız. * Ekranda gözüken Başvuru Türü bölümünden Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri bölümünü seçiniz. Ardından Alt Başvuru Türü için Çalışma İzin Belgesi Verilmesi kısmını seçiniz.

Çalışma izin belgesi nasıl sorgulanır?

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ SORGULAMA E devlet sistemi www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklamanız gerekiyor.

Yabancı çalışma izni başvuru iptali nasıl yapılır?

Yabancının Çalışma iznini iptal ettirmek isteyen işverenler öncelikle e-Devlet den giriş yapmalı, yabancıların çalışma izni otomasyon sistemine girmeleri ve aşağıda örneklerini verdiğimiz dilekçeyi yüklemeleri ve çalışma izni iptal tuşuna basarak işlemi sonlandırmaları yeterlidir.

Yabancılara Türkiye'de çalışma izni nasıl alınır?

ÇALIŞMA İZNİ MÜRACAATI NEREYE YAPILIR? Çalışma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları yurt içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, yurt dışında ise vatandaşı oldukları ya da yasal olarak yaşadıkları ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya başkonsolosluklarına başvuru yapabilirler.