A an ingilizce nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. A an ingilizce nasıl kullanılır?
  2. The neye göre gelir?
  3. A an neden kullanılır?
  4. Articles ne demek türkçesi?
  5. Definite and Indefinite articles ne demek?

A an ingilizce nasıl kullanılır?

İsimler sessiz bir harf ile başlıyorsa; ismin önüne (a), isim sesli bir harfle başlıyorsa da (an) getirilir. Bu kurala bağlı olarak dikkat edilmesi gereken iki durum söz konusudur. Birincisi a ve an hiçbir zaman tek başına bulunan bir sıfat ya da zarfın önüne kullanılmaz; tamlama olması gerekmektedir.

The neye göre gelir?

Söz konusu kişi ya da cisimler belirli olup tamamen vurgu amaçlı “the” kullanılmıştır. Gidilecek adres belli bir yer ise mesela market gibi sürekli gidilen ve tek bir yer ise o zaman “the” artikeli kullanılır.

A an neden kullanılır?

► İsimler sessiz bir harf ile başlıyorsa önüne (a), sesli bir harf ile başlıyorsa (an) getirilir. ► “ a ve an “ sadece isimlerin önüne gelir, sıfat veya fiilerin önüne kesinlikle gelmez. Ayrıca a veya an gelen isimler mutlaka tekil olmalıdır, çoğul isimler article almaz.

Articles ne demek türkçesi?

makale, fıkra, belirli bir konuda yazılmış yazı.

Definite and Indefinite articles ne demek?

definite” kelime anlamı belirli, sınırlı demek oluyor, “in” ise tam bir olumsuzluk eki yani önüne geldiği kelimenin anlamı neyse onun tam tersi oluyor. O zaman “indefinitenedir? ... “The” definite article yani belirlenmiş, sınırlanmışken “a-an” indefinite article yani sınırları olmayan belirsiz.