Bir kişi iki yerde sigortalı olur mu?

İçindekiler:

  1. Bir kişi iki yerde sigortalı olur mu?
  2. Sigortalı biri ek iş yapabilir mi?
  3. Sözleşmeli memur ek is yapabilir mi?
  4. Devlet memuru 2 iş yapabilir mi?
  5. 4 D işçi başka işte çalışabilir mi?

Bir kişi iki yerde sigortalı olur mu?

Cevap: Bir kişinin birden çok işyerinde çalışmasında yasal bakımdan bir engel yoktur. Konunun Sosyal Güvenlik yanına bakacak olursak ise işçiyi çalıştıran her iki işverenin de Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemesi zorunludur.

Sigortalı biri ek iş yapabilir mi?

Herhangi Bir İşyerinde Çalışan İşçi Ek İş veya Ticaret Yapabilir mi ? ... Dolayısıyla herhangi bir işyerinde çalışan işçi, işverenle / işyeriyle aksine bir anlaşma yapmamışsa ek iş veya ticaret yapabilir, aynı zamanda başka işte veya işyerinde / işyerlerinde çalışabilir.

Sözleşmeli memur ek is yapabilir mi?

Sözleşmeli Memur Ek İş Yapabilir Mi? Sözleşmeli memurlar da, diğer memurlar gibi ek işte çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyorlar. Fakat devlet memurları ve sözleşmeli memurlarda aynı kanuna tabiidir. 657 sayılı kanuna bağlı olan tüm memurlar için ek iş yapma yolu neredeyse kapalıdır.

Devlet memuru 2 iş yapabilir mi?

Bu konuda 657 sayılı Kanun aydınlatıcı mahiyete sahip. Kanuna göre memurlar sosyal güvenlik anlaşması ile bir işyerinde çalışamıyor ya da kendi adlarına yine sosyal güvenlik sistemine dahil olarak (Bağ-Kur) yeri kuramıyor. ... Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek yapmaları mümkün.

4 D işçi başka işte çalışabilir mi?

İŞÇİNİN ASIL İŞİNİN DIŞINDA İKİNCİ BİR İŞTE ÇALIŞMASI ENGELLENEBİLİR ? 4857 sayılı İş Kanunu'na göre, haftalık azami çalışma süresi olan 45 saati geçmemek kaydıyla işçilerin asıl işinin dışında ikinci bir işte çalışmasını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır.