Gliserin kaç damla kullanılır?

İçindekiler:

  1. Gliserin kaç damla kullanılır?
  2. Bitkisel gliserin nedir?
  3. Gliserinli sabun zararlı mı?
  4. Gliserin yağı nasıl kullanılır?

Gliserin kaç damla kullanılır?

Kulak temizliği için gliserin kullanılabilir Kulak zarının yırtık, delik olmadığından emin olan kişiler, serumenin yumuşayıp kolay bir şekilde atılması için haftada 1 kez banyo öncesi 3-4 damla gliserin kullanılabilir.

Bitkisel gliserin nedir?

Doğal yollardan elde edilen gliserin bitkisel yağlar, hayvansal yağlar veya her ikisinin karışımı olabilir. Bitkisel yağlardan elde edilen gliserine bitkisel veya vegetable gliserin denir. Bitkisel gliserin palm yağı, hindistan cevizi yağı, hurma yağı yada zeytin yağı gibi bir çok farklı yağ çeşidinden üretilebilir.

Gliserinli sabun zararlı mı?

Organik olması dolayısıyla gliserinin bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmuyor. Ancak bu maddenin doğrudan cilde uygulanması, cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle gliserin içeren ve komedojenik (gözenek tıkayıcı) olmadığı kanıtlanan cilt bakım ürünlerini kullanmanı öneriyoruz.

Gliserin yağı nasıl kullanılır?

Gliserini nemlendirici ve iyileştirici olarak tek başına da kullanabilirsin. Bunun için temiz bir pamuğa biraz gliserin yağı dökmen yeterli. Sonrasında sorunlu bölgelere uygulama yapabilirsin. Fakat çok uzun süre ve düzenli olarak saf gliserin kullanmak gözeneklerin gliserin dolmasına sebep olabilir.