Ortaokul Öğrenci kınama cezası ne zaman silinir?

İçindekiler:

  1. Ortaokul Öğrenci kınama cezası ne zaman silinir?
  2. Okul disiplin cezaları nelerdir?
  3. Okul disiplin cezası kaç gün içinde verilir?
  4. Öğrenciye disiplin cezası nasıl verilir?
  5. Uyarma ve kınama cezası kaç yılda silinir?

Ortaokul Öğrenci kınama cezası ne zaman silinir?

Daha sonraki ders yıllarında aynı davranışları tekrarlamayan ve iyi hâlleri görülenlerin durumları, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulunca değerlendirilir. Öğretmenler kurulu kararına bağlı olarak cezaları, mezun olacakları ders yılı sonunda öğrenci dosyalarından silinir ve sonuç yazılı olarak velilerine bildirilir.

Okul disiplin cezaları nelerdir?

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerine verilecek cezalar; Uyarma, Kınama, Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezası, Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezası, Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezası, Yükseköğretim kurumundan ...

Okul disiplin cezası kaç gün içinde verilir?

MADDE 29. Disiplin cezası vermeye yetkili amirler; uyarma, kınama, yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezalarına, soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren engeç on gün içinde karar vermek zorundadırlar.

Öğrenciye disiplin cezası nasıl verilir?

1.Uyarma Cezası Uyarma yaptırımı, öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir. Yaptırım e-Okul sistemindeki öğrenci bilgileri bölümüne işlenir. Öğrenci velisi, öğrenci hakkında verilen kararlara karşı tebliğ tarihinden itibaren beş iş günü içinde okul müdürlüğüne itirazda bulunabilir.

Uyarma ve kınama cezası kaç yılda silinir?

Memurluktan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memura uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulamasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının sicil dosyasından silinmesini isteyebilir.