Fernor Cevizi kaç yaşında meyve verir?

İçindekiler:

  1. Fernor Cevizi kaç yaşında meyve verir?
  2. 1 dönümde kaç ceviz ağacı olur?
  3. Ceviz ağacı ne kadar soğuğa dayanır?
  4. Fernor ne zaman çiçek açar?
  5. Ceviz Fidanı kaç derece soğuğa dayanır?
  6. Fernor ceviz kaç kilo verir?
  7. Fernor ceviz mi Chandler mi?

Fernor Cevizi kaç yaşında meyve verir?

Yan dal verimi yüksek olan chandler ceviz fidanı, lara ceviz fidanı, cisco ceviz fidanı, fernor ceviz fidanı, fernette, tulare, pedro gibi cevizlerde 1 sene sonra meyve alınabilmekte iken yerli ırklarda bu süre uzayabilmektedir.

1 dönümde kaç ceviz ağacı olur?

CEVİZ FİDANI DİKİMİ FİDAN ARALIĞI •10×10 m dikim aralığı = 1 dönüme 10 adet ceviz fidanı dikilir.

Ceviz ağacı ne kadar soğuğa dayanır?

Geç sonbahara kadar gelişmesi devam eden genç ceviz ağaçlarının uç sürgünleri iyice olgunlaşmamış ise, -10°C 'de zarar görür. Sonbaharın erken donlarında -9°C ile -12°C' de odunlaşmamış sürgünler zararlanır. Tomurcuklar kapalı olduğu dönemde -3°C' ye, tam çiçeklenme döneminde -1 °C' ye kadar dayanabilir.

Fernor ne zaman çiçek açar?

Fernor soğuk iklimi seven bir cinstir ve ülkemizin en zorlu, yüksek bölgelerine kadar rahatlıkla ekilebilir. İlkbahar geç donlarından ve sonbahar erken donlarından etkilenmez. Genellikle 1 yaşından itibaren meyve vermeye başlar. Yerli ceviz fidanlarına göre 15-20 gün geç çiçek açar.

Ceviz Fidanı kaç derece soğuğa dayanır?

Tomurcuklar kapalı olduğu dönemde -3°C'ye, tam çiçeklenme döneminde -1°C'ye kadar dayanabilir. Çiçek döneminde soğuktan zararlanma daha sık görülür.

Fernor ceviz kaç kilo verir?

Fernor Ceviz Fidanında Verimlilik Fernor Verimli bir türdür, genç ağaçlarında verim oranı ortalama olarak 30-40 kilogram olurken (dekar başına 100 kilograma denk gelir), 10 yaş üzeri ağaçlarda dekar başına 4 kilogram arasında değişen bir verime ulaşır.

Fernor ceviz mi Chandler mi?

Yani deniz seviyesindeki bölgelerimizden başlayarak yüksekliği 1700 metre olan bölgelerimize kadar dikimi yapılabilen verimli bir ceviz çeşididir. Ancak ortalama 1000 metreye kadar yükseklikte olan bölgelerimize Chandler dikimi önermekte, 1000 metrenin üzerindeki bölgelerimize ise Fernor çeşidini önermekteyiz.