Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar süre alınır?

İçindekiler:

  1. Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar süre alınır?
  2. İş göremezlik ödeneği nasıl alınır?
  3. İş göremezlik ödeneği yüzde kaç?
  4. Geçici iş göremezlik ödeneği nasıl hesaplanir?
  5. SGK iş göremezlik parasını kimler alır?
  6. Sürekli iş göremezlik ödeneği nereden alınır?

Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar süre alınır?

Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir.

İş göremezlik ödeneği nasıl alınır?

Rapor parasının alınabilmesi için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren de, bu sağlık raporunu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkililerince incelenen rapor uygunluk durumunda onaylanır. Onaylanan rapor için PTT'ye ödeme talimatı gönderilir.

İş göremezlik ödeneği yüzde kaç?

Sürekli tam iş göremezlik durumunda sigortalı işçiye aylık kazancının p'i oranında maaş bağlanmaktadır. Sürekli iş göremezlik derecesi 0 olmayan kişilere de sürekli kısmi iş göremezlik ödeneği bağlanır.

Geçici iş göremezlik ödeneği nasıl hesaplanir?

Son üç ay içinde toplam prim gün sayınızı hazırlayın. Örneğin brüt ücreti 2.943 TL olan birisi için hesaplama yapalım. 2.943 / 30 = 98,10 TL bu şekilde iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazanç hesaplanır. Günlük ücret ise 98,10 TL olarak hesaplanır.

SGK iş göremezlik parasını kimler alır?

Hangi Durumlarda Alınır? İşçiler tarafından “rapor parası” olarak da bilinen geçici iş göremezlik ödeneği, işçinin iş kazası- meslek hastalığı geçirmesi ya da hastalık veya analık hallerinden kaynaklı işe gelememe durumlarında maruz kaldığı gelir kaybını önlemek için ödenir.

Sürekli iş göremezlik ödeneği nereden alınır?

İş görmezlik raporunun, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylanan hastaneler üzerinden alınması gerekir.