Lazer epilasyon ilk seans sonrası ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Lazer epilasyon ilk seans sonrası ne yapılmalı?
  2. Lazer epilasyon yaptıktan sonra kıllar ne zaman dökülür?
  3. Ilk lazerden sonra jilet yapılır mı?
  4. Her lazer öncesi jilet şart mı?
  5. Epilasyondan önce jilet kaç saat önce yapılmalı?

Lazer epilasyon ilk seans sonrası ne yapılmalı?

Lazer uygulamasından sonra 1 hafta süreyle solaryuma girmemelisiniz. Güneşlenmemelisiniz ve özellikle yüz lazer epilasyonu sonrası yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Lazer Epilasyondan sonra ılık bir duş alınabilir.

Lazer epilasyon yaptıktan sonra kıllar ne zaman dökülür?

Kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye tüylerin dökülme süresi değişiklik gösterir. Alexandrite lazer, uygulama sırasında tüyleri döker, hemen sonra çıkan tüyler de en çok 3 hafta içinde tamamen dökülmüş olur. Buz lazer ve diğer sistemlerde de maksimum 3 hafta içinde tamamen tüysüz bir tene kavuşursunuz.

Ilk lazerden sonra jilet yapılır mı?

Seans sonrasında istenmeyen tüyler ağda ve cımbız gibi tüyü kökünden alan yöntemlerle alınmamalıdır. Bu yöntemler kılı köküyle birlikte alır ve diğer seansta lazer epilasyonun etkinliğini azaltabilir. Bu yüzden lazer epilasyondan sonra çıkan tüyler -yüz bölgesi hariç- jiletle alınmalıdır.

Her lazer öncesi jilet şart mı?

Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. ... Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.

Epilasyondan önce jilet kaç saat önce yapılmalı?

Lazerin etkili olabilmesi için kılların kökte kalması gerekmektedir. Lazer ışınının kökteki kıllara daha iyi odaklanabilmesi için uygulanacak bölgeyi işlemden 1-2 gün önce jilet ile temizlemeniz gerekmektedir.