Apartman aidatına neler dahildir?

İçindekiler:

  1. Apartman aidatına neler dahildir?
  2. Apartmanda aidat hangi sebeple Odenmez?
  3. Yönetici aidat artırabilir mi?
  4. Apartmanda oturmayan ev sahibi aidat öder mi?
  5. Apartman aidatları neye göre artırılır?
  6. Aidat artışı neye göre belirlenir?

Apartman aidatına neler dahildir?

Aidatla ilgili kanuni düzenlemeleri kapsayan Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesine göre başka türlü bir anlaşma olmadıkça konut sahipleri kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine, apartmanın sigorta primlerine, bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer ...

Apartmanda aidat hangi sebeple Odenmez?

Apartman Aidatı Hangi Durumda Ödenmez? Aidatlar yönetim tarafından üstlenilen hizmetlerin yerine getirilmediği takdirde ödenmez. Bu konuyu yerinde tespit ederek belgeleyen kiracılar ve ev sahipleri konuyu mahkemeye taşıyabilirler.

Yönetici aidat artırabilir mi?

Evet, kat malikleri toplantısı ile yönetimin artan masrafları belgeleyebilmesi durumunda ve çoğunluk kararı alınması halinde aidata zam yapılması mümkündür. Ancak yöneticinin sadece masraflar arttı beyanı ile kendi kendine daha yüksek bir apartman aidatı toplaması mümkün değildir.

Apartmanda oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

boş dairelerden aidat alınır Haberi Apartman aidatları; apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden eşit olarak toplanıyor. ... Yukarıda yer alan Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan "aidat" hükümlerine göre, boş daireler için de aidat ödemesinin yapılması gerekiyor.

Apartman aidatları neye göre artırılır?

Aidat tutarı her yıl sonunda yapılan kat malikleri olağan toplantısında değerlendirilir. Sürekli ihtiyaçlar veya apartman bakımı, iyileştirme gibi konularda alınan kararlara göre belirlenir. Aidat miktarı, tahmini aylık giderin daire sayısına bölünmesi ile belirlenir.

Aidat artışı neye göre belirlenir?

"Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ...