Mum nasıl geri dönüştürülür?

İçindekiler:

  1. Mum nasıl geri dönüştürülür?
  2. Erimiş mum tekrar kullanılır mı?
  3. Mumu ne eritir?
  4. Evde mum yaparken fitil yerine ne kullanabilirim?
  5. Mum yanınca biter mi?
  6. Mum nasıl çabuk biter?

Mum nasıl geri dönüştürülür?

Mum Parçalarını Hazırla Biriktirdiğiniz mumları fazla kesici olmayan bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın. Parçaladığınız mumları eğer hemen geri dönüştürmeyi planlamıyorsanız veya yeterli malzemeniz yoksa ağzı kapalı bir kap veya tekrar kullanılabilir keselerde saklayabilirsiniz.

Erimiş mum tekrar kullanılır mı?

Defalarca tekrarlanabilen süreç, yalnızca fitil yenilenerek sürdürülebiliyor. Yeni fitil, 2 parçalı saydam haznenin ortasında bırakılan boşluktan kolayca yerleştirilebiliyor. Eriyen mum fitili çevreliyor ve yanmış mum yeniden kullanılmaya hazır, yepyeni bir muma dönüşüyor.

Mumu ne eritir?

Kaynayan su, mumu yavaşça eritecektir. Unutma ki mumu temizlemek zor olabilir. O yüzden sırf mum yapımında kullanmak üzere küçük ve ısıya dayanıklı bir saplı tencere almak iyi olabilir.

Evde mum yaparken fitil yerine ne kullanabilirim?

Mum yapmak için ihtiyacınız olan temel 2 malzeme var: Balmumu ve fitil. 1- Öncelikle mumu içine koyacağınız kavanozu hazırlamakla işe başlayın. Eğer hazır fitil aldıysanız, altındaki metal kısmını bir parça balmumu ile kabın dibine sabitleyebilirsiniz. Fitil yerine kalınca bir parça pamuk iplik de kullanabilirsiniz.

Mum yanınca biter mi?

Fitil mumun üst kısmında alevden dolayı eriyen balmumunu emerek üst kısmına taşır ve bu bölgede yanmanın devamını sağlar, yani burada asıl yanan ve ışığı veren fitil değil balmumunun kendisidir. Yanan şey aslında mumun katı kısmı olduğundan mum tümüyle yanıp bittiğinde geriye pek bir şey kalmaz.

Mum nasıl çabuk biter?

Mumun ömrünü uzatmak istiyorsanız, ilk yaktığınızda en az 2 saat süreyle mumu söndürmeyin. Böylelikle, mum doğru bir şekilde erir ve sonraki yakmalarınızda doğru eriyerek, mumun ömrünü uzatır. Mumun daha uzun süre dayanabilmesinin bir başka yolu da, mumu yaktıktan sonra cereyan yapan bir yere koymamaktır.