Fazla insülin ne yapar?

İçindekiler:

  1. Fazla insülin ne yapar?
  2. Fazla insülin zararlı mı?
  3. İnsülin yanlış yapılırsa ne olur?
  4. İnsülin kullanmak vücuda zarar verir mi?
  5. Insülinin yan etkisi var mı?
  6. İnsülin yan etki yapar mı?

Fazla insülin ne yapar?

Çünkü fazlasıyla salgılanan insülin, alınan gıdaların yağ olarak depolanmasına neden olur. Giderek daha çok salgılanmak zorunda kalınan insülin zaman içinde pankreası yorar. İnsülin direnci zamanla pankreas yetmezliği ve diyabet hastalığına kadar gidebilen ciddi bir tablo karşımıza çıkabilir.

Fazla insülin zararlı mı?

İnsülin tedavisi böbreklere zarar verebilir mi? İnsülin, vücudumuzda zaten bulunan ve eksik olduğu için şeker hastalığı oluşan hormondur, vücuda zararı yoktur. Vücuda zararlı olan ve körlük, böbrek yetmezliği gibi sorunlara neden olan ise uzun süre yüksek seyreden şeker düzeyleridir.

İnsülin yanlış yapılırsa ne olur?

* Yanlış rotasyon sonucu insülin kullananların 1/3'ünün enjeksiyon bölgelerindeki yağ dokuda yumrular oluşuyor (lipohipertrofi adı verilen bir komplikasyon). Eğer hasta lipohipertrofiye insülin enjekte ederse, insülin emilimi etkileniyor ve bu durum hastaların daha fazla insülin enjekte etmelerine neden olabiliyor.

İnsülin kullanmak vücuda zarar verir mi?

İnsülin kullanımı böbreklere ve göze zarar vermez: Genelde insülin tedavisine başlanan hastalar uzun yıllardır diyabeti olan ve kan şekeri yüksek seyreden hastalardır. Bu hastalarda insüline başlandığında organ hasarı ve buna bağlı yakınmalar başlamış olduğu için hastalar bunları insülin tedavisine bağlayabilirler.

Insülinin yan etkisi var mı?

İnsülin tedavisinin en önemli yan etkisi kan şekeri düşmesidir (hipoglisemi). Kan şekeri 50 ml/dl'nin altına düştüğü zaman hipoglisemi görülür. Diğer günlere kıyasla daha fazla hareketliyseniz veya egzersiz yaparsanız hipoglisemi yaşabilirsiniz.

İnsülin yan etki yapar mı?

Ama insülin şeker hastalığı için kullanılan ilaçlar içinde en az zararı dokunan ilaçtır. Bir tek olumsuz etkisi vardır: Eğer yaşantınızı iyi dengeleyemezseniz ortaya ani kan şekeri düşüklükleri çıkabilir. İkinci bir yan etkisi yoktur.