Dış gebelik ve normal gebelik aynı anda olur mu?

İçindekiler:

  1. Dış gebelik ve normal gebelik aynı anda olur mu?
  2. Heterotopik gebelik nedir tıp?
  3. Sağ Salpenjektomi nedir?
  4. Laparoskopi Salpenjektomi nedir?
  5. Unilateral Salpenjektomi nedir?
  6. Laparoskopi nedir kadın doğum?

Dış gebelik ve normal gebelik aynı anda olur mu?

Literatürde karın boşluğuna yerleşen ve miada kadar ulaşan gebelikler mevcuttur. Tüpler dışında yumurtalıklarda, rahim ağzında da dış gebelik görülebilir. Dış gebeliğin en talihsiz şekli heterotopik gebelik adı verilen durumdur. Burada aynı anda hem bir dış gebelik hem de normal rahim içi gebelik aynı anda bulunur.

Heterotopik gebelik nedir tıp?

Dış gebelik, gebeliğin ilk üç ayında, gebeliğe bağlı ölümlerin önde gelen nedeni olmaya devam etmektedir. Nadir durumlarda, intrauterin bir gebelikle aynı zamanda dış gebelik ortaya çıkabilir. Buna heterotopik gebelik denir.

Sağ Salpenjektomi nedir?

Salpenjektomi, bir veya her iki fallop tüpünün cerrahi olarak çıkarılma işlemidir. Bu tüpler, bir yumurtanın yumurtalıktan uterusa geçmesi ve döllenebileceği bir yol sağlamaktadır.

Laparoskopi Salpenjektomi nedir?

Laparoskopik Salpenjektomi Bilateral Salpingo-Ooferektomi (BSO), her iki fallop tüpünün (salpingo-) ve yumurtalıkların (ooferektomi) cerrahi olarak çıkarılmasıdır.

Unilateral Salpenjektomi nedir?

Unilateral salpenjektomi: Yalnızca bir yumurta alınması işlemidir. Bilateral salpenjektomi: İki tüpün de alınması işlemidir. Unilateral salpingoooforektomi (USO): Tek taraftaki yumurtalık ve tüpün alınması işlemidir. Bilateral salpingoooforektomi: Yumurtalıkların ve tüplerin alınması ameliyatıdır.

Laparoskopi nedir kadın doğum?

Laparoskopi karın içinin bir video kamera ile gözlenmesi işlemidir. Laparoskopi önceleri sadece tanısal bir araç iken bugün neredeyse jinekolojik operasyonların tamamı laparoskopi ile yapılabilir hale gelmiştir. Histeroskopi ise rahim iç boşluğunun endoskopik olarak gözlenmesine verilen isimdir.