Güneş lekelerinden nasıl kurtulabilirim?

İçindekiler:

  1. Güneş lekelerinden nasıl kurtulabilirim?
  2. Yüzdeki güneş lekelerini nasıl yok edebilirim?
  3. Avokado yüz kremi nasıl yapılır?
  4. Evde Avokado maskesi nasıl yapılır?

Güneş lekelerinden nasıl kurtulabilirim?

Taze bir limonu kes ve her gün doğrudan güneş lekelerine sürüp 10 ila 15 dakika beklet. Misket limonu suyu da işe yarar. Limondaki asit, lekelerin rengini açmaya ve ölü deri hücrelerini temizlemeye yardımcı olur. Güneşten zarar gören yerleri iyileştirmeye yardım etmesi için günde iki kez aloe vera jeli sür.

Yüzdeki güneş lekelerini nasıl yok edebilirim?

Karbonat ve yoğurt: 1 çorba kaşığı yoğurt, 1çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı ve 3-4 damla limonla hazırlanan karışım, en bilinen güneş lekesi gideren kürdür. Karışımı hazırladıktan sonra ince bir tabaka lekelerin üzerine sürün. Sürülen bölgede kuruduktan sonra, ovarak cildinizden uzaklaştırın.

Avokado yüz kremi nasıl yapılır?

İçindeki yumuşak kısmı çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Püre haline gelen avokadonun içine bir çorba kaşığı balı ekleyin. Ardından iyice karıştırarak hamur gibi bir kıvama, yani yüze sürülebilecek maske kıvamına getirin. Karışım homojen bir kıvama geldikten sonra temiz cilde maskeyi masaj yaparak iyice yedirin.

Evde Avokado maskesi nasıl yapılır?

EV YAPIMI AVOKADO MASKESİ Bir avokadonun yarısını soyun ve püre kıvamı alana dek ezin. Avokado sağlıklı yağlarla doludur ve bu yağlar cildinizi besler ve korur. Diğer yarısını ise maske yapımında ya da yemek için saklayabilirsiniz. * 1 yemek kaşığı balı ilave edin ve karıştırın.