Geçişli fiil nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Geçişli fiil nasıl olur?
  2. Durum fiilleri nesne alır mı?
  3. Obje ne demektir örnek?
  4. Obje Türkçesi nedir?
  5. C# da object nedir?

Geçişli fiil nasıl olur?

Geçişli fiiller, yüklemin nesneyle olan ilişkisine göre belirlenir. Basit bir tanımla: “Nesnesi olan veya nesne alabilen fiiller geçişlidir.” diyebiliriz. Cümledeki yükleme “ne, kim, neyi, kimi?” sorularını sorduğumuzda eğer bir cevap alabiliyorsak, o fiil geçişlidir.

Durum fiilleri nesne alır mı?

Öznenin süreklilik gösteren bir durumunu anlatan fiillerdir. Durum fiillerinde öznenin yaptığı işten etkilenen bir nesne (varlık) yoktur. Bu yüzden durum fiillerinde, fiille sorduğumuz “ne, neyi, kimi?” sorularından birine cevap alamayız.

Obje ne demektir örnek?

Eni, boyu, yüksekliği olan, uzay boşluğunda bir yer işgal eden ve hacmi bulunan her nesneye obje adı verilir. ... Obje, nesne, bilinen kelimeleri aynı kavramı ifade ederler. Örnek: Attila, ileri de bir karaltı görmektedir.

Obje Türkçesi nedir?

Türkçe İngilizce sözlükte arama yapmak için ise tıklayabilirsiniz. (i.) şey, madde, görülür veya dokunulur şey, nesne, obje; hedef, nişan, amaç; (gram.) nesne.

C# da object nedir?

Bir sınıfa ait bir nesne oluşturduğumuzda, her nesne de sınıfta tanımlanan örnek değişkenlerin birer kopyası oluşur. Yani her nesnede renk, marka, hiz, yakitTipi değişkenlerinin kopyaları bulunmaktadır. Bu aynı zamanda nesnelerin içindeki değişkenlerin farklı değer alabilecekleri anlamına gelmektedir.