Yatırım teşvik belgesi başvurusu nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Yatırım teşvik belgesi başvurusu nereye yapılır?
  2. Yatırım teşvik belgesi harcı ne kadar?
  3. Teşvik kimlere verilir?
  4. E-TUYS sistemi nedir?
  5. E TUYS Taahhütnamesi nedir?

Yatırım teşvik belgesi başvurusu nereye yapılır?

Yatırım Teşvik Belgesi Başvuruları; Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne yapılır ve tüm müracaatlar bu merci tarafından değerlendirilir. Belge kapsamındaki destek unsurlarının uygulaması da yine bu kurum tarafından yapılır.

Yatırım teşvik belgesi harcı ne kadar?

Teşvik Belgesi müracaatları için talep edilen 400 TL, yatırım teşvik belgesi kapsamında kullanılmış komple tesis ithalatı için müracaatlarda talep edilen 10.

Teşvik kimlere verilir?

Kısaca kimler yatırım teşvik belgesi alabilir sorusunun cevabı özetlendiğinde; gerçek kişiler, şirketler, sermaye şirketleri ve gerçek şahıs şirketleri, adi ortaklıklar veya iş ortaklıkları, kooperatifler, sınırlı sorumlu kooperatifler, tam sorumlu kooperatifler ve müteselsil kooperatifler, birlikler, dernekler, ...

E-TUYS sistemi nedir?

E-TUYS Nedir ya da E-TUYS Ne Demektir sorularının cevabı ise Yatırım Teşvik Belgesi alımından, yatırım teşvik ile ilgili tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yürütülebilmesine imkan veren ve Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünce geliştirilmiş olan elektronik sistemdir.

E TUYS Taahhütnamesi nedir?

E-TUYS TAAHHÜTNAME NEDİR ? E-TUYS sistemi üzerinden yürütülecek her çeşit işlemin yetkilendirilmiş kişiler tarafından yürütülebilmesi için gerekli olan bir evraktır. Bu evrakın noter onaylı olması gerekmektedir. Noter onaylı taahhütname ile yetkilendirme yapılabilmektedir.