Trafik genel eğitim planı kim hazırlar?

İçindekiler:

  1. Trafik genel eğitim planı kim hazırlar?
  2. Eğitiminin önemi nedir?
  3. Online Eğitim Neden Önemlidir?
  4. Uzaktan eğitimin amacı nedir?
  5. Üniversitelerde online eğitim nasıl oluyor?
  6. Online eğitim yararlı mı?
  7. Yüz yüze eğitimin faydaları nelerdir?

Trafik genel eğitim planı kim hazırlar?

Millî Eğitim Bakanlığı, trafik eğitimini, okul öncesinden başlayarak okul içi ve okul dışı eğitimin nasıl verileceğine ilişkin stratejilerin yer aldığı Trafik Genel Eğitim Planı´nı yayımladı. Planın sekretaryasını Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü yürütecek.

Eğitiminin önemi nedir?

Eğitimin Önemi Eğitim ve geliştirme, verimliliği koruyan ve çalışanların gelecekteki işlerine hazırlanmasına destek veren bir unsurdur. Eğitime yapılan yatırım, bireye, örgüte ve sosyal sorumluluk gereği topluma yapılan yatırımdır.

Online Eğitim Neden Önemlidir?

Zamandan önemli bir tasarruf sağlar. Canlı dersler esnasında öğretmene soru sorulabilir. Böylece dersler interaktif bir biçimde gerçekleşir. Canlı dersin kaçırılması ya da olası bir internet problemi yaşanması durumunda kaydedilen videolarla eksikler giderilebilir.

Uzaktan eğitimin amacı nedir?

Uzaktan eğitim, farklı ortamlarda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin iletişim teknolojilerini ve posta hizmetlerini kullanması sağlanarak, eğitimdeki sınırlılıkları ve eğitim-öğretim sürecindeki zorlukları aşabilmek amacı ile belli bir merkezden gerçekleştirilen öğretim şeklidir (Demiray, 1993).

Üniversitelerde online eğitim nasıl oluyor?

Üniversite eğitiminin bir parçası haline gelen online eğitim, mekâna ve zamana bağlı olmaksızın öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüste bir araya gelme zorunluluğu olmaksızın, derslerin bilgisayar teknolojileri aracılığıyla, sanal ortamda, görüntülü ve sesli olarak işlendiği, öğrencilerin istediği zaman bu dersleri ...

Online eğitim yararlı mı?

Öğretmenlerle yapılan araştırmada yüksek çoğunluğun (yüzde 81) uzaktan eğitimin yüz yüze öğrenmeyle birleştiğinde daha faydalı olacağını belirtiyor. Yüzde 38 oranında ise hakim olan tahmin, gelecekte uzaktan eğitimin yüz yüze eğitime göre daha fazla tercih edileceği.

Yüz yüze eğitimin faydaları nelerdir?

Bunların yanı sıra değer görme ve eşdeğerlilik,farklı cinsle bir arada olma,ev içi şiddet ve her türlü istismara,işçiliğe ve emek sömürüsüne karşı bedenini koruma bilincinin oluşması gibi olgular yüz yüze eğitimin avantajları olarak görülmektedir.