Pandemide işten çıkarma cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Pandemide işten çıkarma cezası nedir?
  2. İşveren işçiyi hangi durumlarda işten çıkarabilir?
  3. İşten çıkarma yasağı cezası ne zaman bitiyor?
  4. Işveren için hangi durumda bildirimde beklemeksizin iş sözleşmesini derhal fesih hakkı doğar?
  5. 25 maddeden işten çıkarıldım ne yapmalıyım?
  6. İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı?
  7. 2021 işçi çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?
  8. İşverenin iş sözleşmesini feshetmesi halinde işçinin hakları nelerdir?
  9. İşçi hangi haklı nedenlerle derhal fesih hakkına sahip olur?
  10. SGK 25 madde ne demek?

Pandemide işten çıkarma cezası nedir?

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI CEZASI NE KADAR? İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Her bir haksız fesih için işveren lira para cezası kesilecek.

İşveren işçiyi hangi durumlarda işten çıkarabilir?

- İşçi eğer kasıtlı olarak yaşam kalitesine dikkat etmiyor ya da alkol bağımlılığından doğan hastalıklara yakalanırsa işveren işçinin çıkışını verebilir. Yine aynı sebeplerden doğacak devamsızlığın ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla sürmesi işverene derhal fesih hakkı verir.

İşten çıkarma yasağı cezası ne zaman bitiyor?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu'nun, işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 'den itibaren 30 Haziran ...

Işveren için hangi durumda bildirimde beklemeksizin iş sözleşmesini derhal fesih hakkı doğar?

İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki günü yahut bir ayda üç günü işine devam etmemesi durumunda işverenin iş sözleşmesini bildirimsiz olarak feshetme hakkı bulunmaktadır.

25 maddeden işten çıkarıldım ne yapmalıyım?

25/2 maddesiyle iş çıkışı verilen ve haksız bir şekilde işten çıkarıldığı düşünen çalışanlar 30 gün içerisinde avukata başvurarak işe iade davası açmalıdır. İşe iade davası ile öncelikle konu uzlaştırmaya gider. Uzlaştırmada tarafların anlaşamaması durumunda ise konu iş mahkemesine intikal eder.

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu'nun, işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 'den itibaren 30 Haziran ...

2021 işçi çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu'nun, işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 17 Mayıs 2021'den itibaren 30 Haziran ...

İşverenin iş sözleşmesini feshetmesi halinde işçinin hakları nelerdir?

İşveren işçinin iş sözleşmesini süreli fesih yoluyla veya işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışları dışında haklı nedenle derhal feshetmesi durumunda işçi kıdem tazminatına hak kazanır.

İşçi hangi haklı nedenlerle derhal fesih hakkına sahip olur?

İşçi bakımından nelerin derhal fesih için haklı neden oluşturduğu ise ilgili kanunun 24. maddesinde benzer şekilde düzenlenmiştir. Yine haklı nedenler 3 başlık altında toplanmış olup bunlar; sağlık sebepleri, ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri ve son olarak da zorlayıcı sebeplerdir.

SGK 25 madde ne demek?

İş yasamızda işverenlere işçinin Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller nedeniyle iş sözleşmesini (haklı nedenle ve derhal) sona erdirme hakkı 25/2. madde kapsamında tanınmaktadır.