Site yönetici belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Site yönetici belgesi nasıl alınır?
  2. Site yönetimi ve apartman yönetimi nedir?
  3. Site apartman Yöneticiliği Sertifikası ne işe yarar?
  4. Profesyonel site yönetimi ne iş yapar?
  5. Apartman yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
  6. Apartman karar defteri kaç daire olur?
  7. Apartman yönetimi oluşturmak zorunlu mu?
  8. Neden Profesyonel site yönetimi?

Site yönetici belgesi nasıl alınır?

Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Site ve Apartman Yönetimi belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.

Site yönetimi ve apartman yönetimi nedir?

Site yönetimi yöneticiliği, apartman yöneticiliği kavramından bir tık üst seviye olarak adlandırılabilir. Site yöneticisi, genel kullanım alanlarında ortaya çıkan eksikleri belirlemek ve onarım bakım işlerini yürütmekle sorumludur. Aynı zamanda şikayet, dilek ve isteklerin de başvuru noktası konumundadır.

Site apartman Yöneticiliği Sertifikası ne işe yarar?

Bu sertifika programı, gayrimenkul projelerindeki ihtiyaçları doğru tespit ederek, uygun maliyetle kaliteli hizmeti sunumunu sağlayacak, gelir – gider dengesini yönetecek ve güçlü iletişim ile yapılan çalışmaları etkili anlatabilecek profesyonel bina ve toplu yapı yöneticileri yetiştirmek üzere hazırlanmıştır.

Profesyonel site yönetimi ne iş yapar?

Apartman veya sitenin bakımı, korunması ve gerektiğinde onarımını yapar. Genel yönetim işleriyle ilgili aidatların toplanmasını sağlar, aidat toplanamadığı takdirde ödemeyen kat maliki hakkında yasal işlemleri başlatır. ... Apartman veya site yönetimi adına açılan davalarda tebligat kabul eder.

Apartman yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Apartman yönetim kurulunun denetim görevini, kat malikleri kendi aralarından sayı ve arsa payı üzerinden çoğunluk sağlayan kişilerden seçecekleri bir denetçiye ya da üç kişilik bir denetim kuruluna görev verebilir.

Apartman karar defteri kaç daire olur?

Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.

Apartman yönetimi oluşturmak zorunlu mu?

Site yönetimi kurmak zorunlu mu? Apartman yönetimi ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesinde ele alınmıştır. Kanuna göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.

Neden Profesyonel site yönetimi?

Profesyonel Yönetim Çağdaş Bir İhtiyaçtır İhtisaslaşma,yani “Profesyonel Yönetim” her konuda savurganlığı önler, maliyetleri düşürür, verimliliği arttırır, hizmet ve yaşam kalitesini yükseltir.