15 yaşında futbol kursuna gidilir mi?

İçindekiler:

  1. 15 yaşında futbol kursuna gidilir mi?
  2. Futbolcu olmak için ilk ne yapmalıyız?
  3. En az kaç yaşında futbolcu olunur?
  4. Bir futbolcu nasıl olunur?

15 yaşında futbol kursuna gidilir mi?

Bu dönemde çocuğun yarışmacı anlayıştan uzak bir biçimde futbolu eğlenerek öğrenmesi önem taşıyor. 6-9 yaş arasında temel hareket eğitimi, 9-12 yaş arasında temel futbol tekniğine giriş eğitimi, 12-15 yaş döneminde ise futbola özgü eğitimler alması gerekiyor. 15-17 yaş döneminde ise artık yarışmacı gruba geçiş denen ...

Futbolcu olmak için ilk ne yapmalıyız?

Amatör lisansı aldıktan sonra profesyonel lisans için en az 5 yıl daha futbol oynamaya devam etmeniz gerekmektedir. Daha sonra profesyonel lisansa sahip olarak herhangi bir kulübe transfer olabilirsiniz. Profesyonel lisansa sahip olduktan sonra hem amatör hem de profesyonel liglerde futbol oynamaya başlayabilirsiniz.

En az kaç yaşında futbolcu olunur?

Bu dönem hem psikolojik hem de fiziksel gelişim açısından en az sorunun yaşandığı dönemdir. Ayrıca 10 yaşındaki bir çocuk büyüme evresini tamamlamış demektir. Buradan yola çıkarak futbola başlamak için en ideal yaşın 9-10 olduğunu söyleyebiliriz.”

Bir futbolcu nasıl olunur?

Amatör lisans aldıktan sonra profesyonel lisans almak için öncelikle 5 yıl futbol oynamanız gerekir. Profesyonel lisans aldıktan sonra bu lisans ile kulüplere transferiniz gerçekleşmektedir. Profesyonel lisansa sahip futbolcular amatör ya da profesyonel liglerde futbol oynayabilmektedir.