Izokinetik testi nedir?

İçindekiler:

  1. Izokinetik testi nedir?
  2. Cybex ile ne ölçülür?
  3. Cybex testi nedir?
  4. Kas Torku nedir?
  5. Kuvvet çifti nedir biyomekanik?
  6. Salt kuvvet ne demek?
  7. Maksimal kuvvet ölçüm yöntemleri nelerdir?
  8. Performans nedir Antrenman Bilgisi?
  9. Tekrar metodu nedir?

Izokinetik testi nedir?

İzokinetik dinamometrelerde hareketin hızı sabittir ve hareketin her açısında kasa uygulanan direnç eşittir. Bu cihazlar ile kas kuvveti, kas gücü ve dayanıklılığı objektif olarak değerlendirebilir. Aynı zamanda kasların antrenmanı ve rehabilitasyonu da yapılabilmektedir.

Cybex ile ne ölçülür?

CYBEX izokinetik test ve egzersiz sistemi ile diz – diz kapağı ilişkisi test edilerek dizin normal hareketinde dizin fonksiyonlarını gerçekleştirmede gerekli olan kas gruplarının kuvvetini ölçmektedir.

Cybex testi nedir?

Kas gücünü ölçmek ve geliştirmek amacıyla kullanılan, bilgisayar destekli, modern bir değerlendirme ve egzersiz sistemi olan CYBEX ile spor yaralanmalarından sonra kasları en kısa zamanda güçlendirmeye, hastaların spora dönüş sürecini belirlemeye, sporcuların kas performansını ölçmeye, kas dengesizliklerini tespit ve ...

Kas Torku nedir?

''Bir eksen etrafında oluşan kuvvete tork denir'' Newton ile ölçülür. Sadece özel makinelerde çalışılabilir. Vücut ağırlığının taşınmadığı hareketlerdir. Genelde izole edilmiş tek eklem tarafından uygulanır.

Kuvvet çifti nedir biyomekanik?

Kuvvet çiftleri bir objeye rotasyon yaptırmaya çalışan birbirine zıt iki kuvvet olarak tanımlanmaktadır. Objenin hareketsiz kalması için bu iki kuvvetin yönünün birbirine zıt ve aynı büyüklükte olması gerekir. ... Bu kuvvet dengesi stabil sağlıklı bir omuz abdüksiyonu için gereklidir.

Salt kuvvet ne demek?

Salt Kuvvet: Bir sporcunun herhangi bir spor aktivitesi sırasında geliştirdiği ve uyguladığı maksimal kuvvettir. Relatif Kuvvet: Vücut ağırlığının 1 kg'na karşılık gelen kuvvettir.

Maksimal kuvvet ölçüm yöntemleri nelerdir?

Maksimal kuvvetin ölçümünde, El dinamometresi ve • 1 maksimum tekrar testi en yaygın ölçme yöntemleridir. tepki için kas ya da kas gruplarını uyarması ve kasın elastik ve kasılabilir elemanlarının asgari sürede kuvvet üretme yeteneğidir.

Performans nedir Antrenman Bilgisi?

1- Performans nedir? Bir fiziksel aktivite sırasında, o fiziksel aktivitenin gerektirdiği fizyolojik, biyomekanik ve psikolojik verime “performans” adı verilir. Bu verimin yarışma sırasında ortaya koyulabilme düzeyi de performansın düzeyi hakkında bilgi verir.

Tekrar metodu nedir?

Tekrar Metodu ; Çabuk, kısa ve uzun süre dayanıklılığı artırıcı özelliktedir. Her dinlenmeden sonra mümkün olan maximal sürat artırılarak bir yenisine geçilir. Asıl amaç mümkün olduğu kadar az tekrar sayısı ve yüklenme yoğunluğunun yüksek olmasıdır.