Sicil no kime ait?

İçindekiler:

  1. Sicil no kime ait?
  2. SGK işyeri no ne demek?
  3. Ticaret sicil numarasi nasil alinir?
  4. Sicil kayıtları nedir?

Sicil no kime ait?

Sicil no, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışan kişilerin sigorta durumlarını, primlerinin düzenli yatıp yatmadığına bakmaları ve emeklilik bilgilerini edinebilmeleri için kullanılan numaralardır.

SGK işyeri no ne demek?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. Dolayısıyla SGK işyeri sicil numarası alma, kurulan iş yerinin sigortaya bağlanmasının ardından otomatik olarak gerçekleşmektedir.

Ticaret sicil numarasi nasil alinir?

Ticari Sicil Kaydı Nereden Alınır? İkamet edilen şehirdeki Ticaret Odasına başvuru yapılırken yanınızda şirketin ana sözleşmesi, tescil talepnamesi, kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesi, bankadan alınan blokaj yazısı, dilekçe ve Rekabet Kurumu'na ödeme yapılan dekont bulunması gerekiyor.

Sicil kayıtları nedir?

Kısaca açıklamak gerekirse ticaret sicili, ticari işletme ve bu işletmenin sahibinin (tacirin) tüm bilgi ve kayıtlarını kapsayan resmi bir sicildir. İşletme sahibinin hukuki durumunu takip etmek, üçüncü kişileri bilgilendirmek ve işletme sahibinin kazandığı hakların korunmasını sağlamak gibi işlevleri vardır.