Tendon hasarı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Tendon hasarı nasıl anlaşılır?
  2. Parmak tendonu kaç günde iyileşir?
  3. Parmak tendon kopması nasıl tedavi edilir?
  4. Tendon iltihabı nasıl tedavi edilir?

Tendon hasarı nasıl anlaşılır?

Tendon yaralanmalarının belirtileri (Tendinopati) genellikle etkilenen bölgede ağrı, sertlik ve güç kaybına neden olur. Tendonun bulunduğu eklem kullanıldığında ağrı daha da kötüleşebilir. Gece boyunca veya sabah uyanınca daha fazla ağrı ve sertlik yaşanabilir.

Parmak tendonu kaç günde iyileşir?

Burada önemli olan cerrahi tedavinin ilk bir hafta içerisinde yapılmasıdır. Bu sürenin geçirilmiş olduğu vakalarda tendonun boyunun kısalmasına bağlı olarak uc uca tamir yapılamamaktadır. Bu durumda vücudun başka yerinden alınan tendon protezleri ile tamir sağlanır.İyileşme süresi 6 hafta kadardır.

Parmak tendon kopması nasıl tedavi edilir?

Tendon kopmaları meydana geldiğinde mutlaka doktor müdahalesi gerekmektedir. Bu yüzden öncesinde kopmaya soğuk kompres uygulayarak, ağrı ve acı hafifletilebilir. Bir buz parçasını beze veya havluya sararak meydana gelen yere koyabilirsiniz. Kesinlikle direk buzu temas ettirmeyin.

Tendon iltihabı nasıl tedavi edilir?

Tendinit Hastalığının Tedavisi Sıcak ya da soğuk kompres uygulamak da iltihabı azaltmada faydalıdır. İbuprofen ve aspirin gibi ilaçlar ağrının ve iltihabın azaltılmasında rol oynar. Doktorun uygun gördüğü durumlarda ağrıyı kontrol altına almak için tendon zarına steroid enjekte edilebilir.