İçindekiler:
- Davacı olduğum davaya gitmezsem ne olur?
- Mağdur olarak mahkemeye gitmezse ne olur?
- Mahkemeye gitmezse ne olur?
- Sahitler mahkemeye gitmek zorunda mi?
- Müşteki ne demek tir?
- Şahit olan kişi mahkemeye gitmezse ne olur?
Davacı olduğum davaya gitmezsem ne olur?
DAVACI DURUŞMAYA GELMEZSE NE
OLUR? Mahkemeye gitmemeniz halinde davayı takip eden bir vekiliniz de yok ise dava düşecektir. Davanız müracaata bırakılacaktır.
Mağdur olarak mahkemeye gitmezse ne olur?
Müşteki
Mahkemeye Gitmezse Ne Olur? ... Ceza
mahkemesi,
mağdur veya şikayetçinin şikayet dilekçesinde belirttiği adresine davaya katılması için tebligat gönderir (CMK md. 235). Tebligata rağmen gelmeyen
mağdur veya müştekiye yeniden tebligat çıkartılmaz.
Mahkemeye gitmezse ne olur?
Eğer mazeretiniz ve davayı takip eden bir vekiliniz yok ise davaya bizzat da katılmaz iseniz; öncelikle mahkemece / savcılıkça ihzaren celbinize (polis vasıtası ile zorla getirilmenize) ve bundan da sonuç alınamaz ise hakkınızda yakalama kararı çıkarılmasına sebebiyet verirsiniz.
Sahitler mahkemeye gitmek zorunda mi?
Tanıklık yapmak kural olarak zorunludur. Tanık olarak ifadenizi Cumhuriyet savcısına, hakime veya
mahkemeye gelmek suretiyle verebilirsiniz. ... Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmezseniz hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır.
Müşteki ne demek tir?
Müşteki şüpheli, savcılık tarafından yürütülen soruşturma aşamasında hem suçtan zarar gören veya mağdur olup şikâyet hakkını kullanan hem de suç isnadı altında bulunan kişi
demektir. ... Aynı şahsın davaya katılma talebinin bulunması halinde ise söz konusu şahıs, “katılan/müdahil sanık sıfatını alacaktır.
Şahit olan kişi mahkemeye gitmezse ne olur?
Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmezseniz hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır. Bir sonraki duruşma günü polis veya jandarma tarafından zorla getirilecek, zorla getirilmenizden dolayı doğabilecek masrafları da ödemekle yükümlü kalabilirsiniz.