Sözleşmeli memur 3 1 ne demek?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli memur 3 1 ne demek?
  2. Sözleşmeli personel başka bir sözleşmeli pozisyona atanabilir mi?
  3. 45 A sözleşmeli personel nedir?
  4. 4 b li tayin isteyebilir mi?
  5. 3 1 atama nedir?
  6. Sözleşmeli personel tekrar sözleşmeli atanabilir mi?
  7. Sözleşmeli personel atanabilir mi?
  8. 45 A kadrosu nedir?
  9. 4 b liler ne zaman tayin isteyebilir?
  10. 4 b liler nasıl yer değiştirir?

Sözleşmeli memur 3 1 ne demek?

3+1 MODELİ GÜNDEMDE Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.

Sözleşmeli personel başka bir sözleşmeli pozisyona atanabilir mi?

İlgili mevzuattaki hükümlere göre, 4/B sözleşmeli personel; -Başka bir kuruma naklen atanamaz. -Başka bir kurumda yeniden 4/B statüsünde işe girmek istediğinde, hakkında ilk defa 4/B statüde işe giriş usulü uygulanır.

45 A sözleşmeli personel nedir?

663 sayılı KHK 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personeller, eş durumu nedeniyle yer değişikliği harici dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Özlük hakları ve eş durumu tayin hakkı, 657 sayılı Kanuna tabi 4/B sözleşmeli personeller ile aynıdır.

4 b li tayin isteyebilir mi?

4 b sözleşmeli personel tayin hakkı sadece kurum içi tanınmıştır. Bu sebeple sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunması için görev yaptığı kurumun birden fazla ilde veya ilçede birimi olması gereklidir. Aksi takdirde tayin talebinde bulunamaz.

3 1 atama nedir?

3+1 sistemiyle atandığınız yerde 3 yıl sözleşmeli çalışacaksınız ve 3 yıldan sonra tayin hakkı kazanacaksınız. Tayin hakkınızı kullanmayıp 1 yıl daha beklemeniz durumunda kadroya geçebileceksiniz. 3 yıl bitiminde tayin hakkınızı kullanmanız durumunda ise yeni hastanenizde tekrar 3 yıl sözleşmeli çalışıyor olacaksınız.

Sözleşmeli personel tekrar sözleşmeli atanabilir mi?

Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden ...

Sözleşmeli personel atanabilir mi?

l) Herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendiren sözleşmeli personel, aynı pozisyon unvanlı ve branşlı boş bir pozisyona yer değişikliği suretiyle atanabilir.

45 A kadrosu nedir?

663 sayılı KHK 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personeller, eş durumu nedeniyle yer değişikliği harici dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Özlük hakları ve eş durumu tayin hakkı, 657 sayılı Kanuna tabi 4/B sözleşmeli personeller ile aynıdır.

4 b liler ne zaman tayin isteyebilir?

Bu durumlardan biri gerçekleşmişse 4/B'li sözleşmeli personel tayin isteyebilir. Talep üzerine tayin isteğinde bulunabilmek için; görev yaptığı ilde en az üç yıl hizmet etmiş olmakla birlikte personelin geçiş yapmak istediği birimde aynı unvana haiz boş pozisyon bulunması gereklidir.

4 b liler nasıl yer değiştirir?

Aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.