Karın fıtığı tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Karın fıtığı tehlikeli midir?
  2. Karın fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Karın fıtığı patlarsa ne olur?
  4. Karın fıtığı ağrı yapar mı?
  5. Karın fıtık ameliyatı nasıl yapılır?
  6. Gobek fitigi ameliyati olunmazsa ne olur?
  7. Üst karın fıtığı neden olur?
  8. Göbek fıtığı için ne yapmam lazım?
  9. Kesi fıtık ameliyat edilmezse ne olur?
  10. Göbek fıtığı şikayetleri nelerdir?

Karın fıtığı tehlikeli midir?

Göbek Fıtığı Tehlikeli midir? Göbek fıtığının içine giren bağırsaklar veya organlar fıtık kesesi içine sıkışırsa boğulmuş fıtık dediğimiz durum oluşur ve ölümcül riskler oluşturan bağırsak çürümesine kadar giden durumlar oluşabilir.

Karın fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?

Ortalama 30 ila 60 dakika arasında bir sürede bitirilen göbek fıtığı ameliyatında süre kişinin daha önce karın ameliyatı geçirip geçirmediğinden tutunda yamanın büyüklüğüne göre her açıdan değişebilir. 2 saat sonra su içmeye başlayan hasta daha sonra akşam yemeğini yer ve biraz yürütülür.

Karın fıtığı patlarsa ne olur?

Fıtıkta boğulma bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu durumda bulantı-kusma, ateş, çarpıntı, kasıkta morarma gibi belirtiler görülebilir. Bu hayatı tehdit eden bir durumdur ve acil ameliyat gerektirir.

Karın fıtığı ağrı yapar mı?

Ancak kimi hastalarda ise göbek fıtığı kişide pek bir hastalık belirtisi oluşturmaz ve fıtık kendisine göbekteki boşluğun içerisinde yer bulabilir. Bu durumda gözle görülebilir bir şişlik olmasa da kişi karın bölgesinde ağrı hissedebilir.

Karın fıtık ameliyatı nasıl yapılır?

Açık yöntem veya diğer adıyla klasik yöntemde fıtığın çıktığı bölgeye yaklaşık 7-8 cm'lik bir kesi yapılır. Karın duvarındaki yırtığa ulaşılır ve buradan dışarı doğru çıkmış organlar içeri itilip karın içindeki normal yerlerine yerleştirilir.

Gobek fitigi ameliyati olunmazsa ne olur?

Boğulmuş fıtık kesesi içinde eğer barsaklar kalmışsa bu durum daha da tehlikelidir ve acil ameliyat gerektirir. Bağırsak düğümlenmesi şiddetli ağrı, bulantı kusma ve gaz dışkı çıkaramama ile aniden ortaya çıkar. Tedavi edilmediği veya gecikme olması durumunda insan hayatını tehlikeye sokan bir klinik tablo oluşur.

Üst karın fıtığı neden olur?

Aşırı ıkınma, aşırı kilo, oturup kalma sırasında dikkatsiz ve hızlı olma, aşırı basınç, bel bölgesine fazla yüklenme, ağır yük kaldırma, siroz hastalığı, kabızlık, prostat ve hamilelik döneminde yaşanan birtakım sıkıntılar göbek fıtığı oluşumunun başlıca nedenleridir.

Göbek fıtığı için ne yapmam lazım?

Açık göbek fıtığı ameliyatında; göbeğin anatomik kıvrımlarına uygun yapılan kesi ile girilerek fıtık içeriği karına geri gönderildikten sonra fıtık deliğini dikiş ile ya da gerektiğinde bir yama ile kapatmaktır. 1 cm'den küçük delikler sadece dikiş ile onarılabilir ancak yama ile onarıma göre artmış nüks riski vardır.

Kesi fıtık ameliyat edilmezse ne olur?

Bu büyüme içine sıkışabilecek karın içi organların yer değiştirmesine müsaade edecek boyutta olursa fıtığın boğulması görülebilir. Fıtık tedavi edilmezse zaman içerisinde büyümesi kaçınılmazdır. Bu büyüme ile içine sıkışacak en tehlikeli organ ince ve kalın bağırsaklardır.

Göbek fıtığı şikayetleri nelerdir?

Göbek Fıtığı Belirtileri
  • Göbek deliği ve göbek deliğine yakın bölgelerde oluşan şişlikler ve çıkıntılar.
  • Şişlik ve çıkıntının oluştuğu yerde ağrının oluşması
  • Fıtığın hareket kabiliyetini kısıtlaması
  • Mide bulantısı
  • Mide bulantısıyla birlikte kusma.
  • Tuvalete çıkamama.
  • Boşaltım esnasında ağrı hissetme.
Daha fazla öğe...