Bebeğin bezi kaç saatte bir değişir?

İçindekiler:

  1. Bebeğin bezi kaç saatte bir değişir?
  2. Bebeklerde alt temizliği yaparken nelere dikkat edilmeli?
  3. Bebeklerin altı hemen değiştirilmeli mi?
  4. Önce emzirme mi alt değiştirme mi?
  5. Yeni doğan bebekler günde kaç kere çiş yapar?

Bebeğin bezi kaç saatte bir değişir?

Çünkü bebekler 20 kez bile idrar yapsa yaptıkları miktar azdır. Bu nedenle evlatlarınız her idrar yaptığında bezini değiştirmek zorunda değilsiniz. Piyasada satılan bezlerin emiciliği bir hayli fazladır. Bu ürünlerden birini kullanıyorsanız; bezleri 2-3 saatte bir değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Bebeklerde alt temizliği yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bebeğinizin alt temizliği için kullanacağınız ürünlerde kimyasal maddeler, koku ve renk veren sentetik maddelerin, alerji ve tahriş yapan koruyucu maddelerin bulunmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle en uygun olan temizlik maddesi kaynamış ılıtılmış su ile ıslatılmış pamuktur.

Bebeklerin altı hemen değiştirilmeli mi?

Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 6 ya da 7 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir. Bebeğiniz gece uyumadan önce uykusunu tekrar bölmemek adına altını temizleyip yatırabilirsiniz. Alt değiştirme işlemi oldukça kolaydır.

Önce emzirme mi alt değiştirme mi?

Bazı bebekler günde bir, bazıları da her emzirme sonrası kaka yapabilir. Yeni doğan bebeklerin bez bölgeleri uzun süre ıslak kaldığında tahriş olur. Bu nedenle bebeğin, bezinin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerekir. Genel olarak bebeği emzirdikten sonra altını değiştirmek uygundur.

Yeni doğan bebekler günde kaç kere çiş yapar?

Bebekler normalde doğumdan sonraki 24 saat içerisinde çiş yaparlar, sonraki günlerde de günde 2 ile 6 kez arasında çiş yaparlar. Bebeğinizin ilk kakası önemlidir ve doğumdan sonraki ilk 24 saat içerisinde gelmelidir. Bu kaka mekonyum olarak anılmaktadır ve yeşilimsi, siyah renkli ve oldukça yapışkandır.