Bebek oto koltuğu yükseltici isofix nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bebek oto koltuğu yükseltici isofix nasıl kullanılır?
  2. Bebek oto koltuğu zorunlu mu?
  3. Bebek oto koltuğu nasıl kullanılır?
  4. Çoçuk koltuğu araba için kaç yaşına kadar zorunlu?

Bebek oto koltuğu yükseltici isofix nasıl kullanılır?

İsofix koltuk yükseltici; önce isofix bağlantısı ile arabaya sabitlenip, ardından çocuk oturduktan sonra aracın 3 nokta kemeri ile arabaya sabitlenmektedir. Kullanıcılar hem kendi tercihlerine hem de arabanın isofix bağlantısı içerip içermemesine göre model seçeneklerinden birini güvenle alıp kullanabilmektedir.

Bebek oto koltuğu zorunlu mu?

Çocukların sağlığı ve güvenliği sebebiyle artık araçlarda, bebek koltuğu bulundurulması zorunlu hale getirildi. ... Çocukların güvenliğini sağlamak adına, araçlarda bebek koltuğunun bulunması gerekiyor. Buna bağlı olarak eğer kilosu 36'nın altında, boyu da 150 cm'nin altında olan çocuklar, oto koltuğu kullanmak zorundadır.

Bebek oto koltuğu nasıl kullanılır?

Bunun için, önce oto koltuğunun bazasındaki, genelde sarı renkli olan Isofix bağlantılarının dışarı çekilmesi gerekir. Ardından oto koltuğunu aracın arka koltuğuna yerleştirip, oto koltuğu sıkıca bastırılarak aracın arkasına doğru ittirilerek, Isofix sabitleme noktalarına takılır.

Çoçuk koltuğu araba için kaç yaşına kadar zorunlu?

Kanunlarımıza göre 12 yaşına kadar olan çocukların oto koltuğuna bağlı olması zaten bir zorunluluk. Ayrıca 12 yaşından sonra artık çocuk yetişkin olacağı için kendisi emniyet kemeri kullanacağından dolayı bebek oto koltuğu kullanılmamaktadır.